Ga ťťn regel verder Geregistreerd copyright by A. Emmes, Utrecht 2001. Alleen deze tekst
 Ga naar de homepage.  Ga naar de algemene trefwoordelijst. Hele bladzijde of verander alleen het gele menu

Vraag en antwoord
1. Cobragif , 1a , 2. QRS-mat? , 2a , 3 haarverven , 3a , 4 Falung gong, 4a , 5 Pinda's /blaasontsteking, 5a , 6 Airco , 6a , 7 Urine therapie, 7a ,

nog onbeantwoorde vragen

Ga ťťn pijl terug Vraag en antwoord

1. 30 mei 2001 vraag Cobragif
Beste Anneke, via de website van ms-projecten is me aangeraden om jou\u een mailtje te sturen als zijnde goed ingevoerd in alternatieve kringen.
Het gaat om het volgende, ik ben sinds een tijdje onder behandeling bij een acupuncturist, en die had gehoord van een onderzoek in Duitsland naar het gebruik van cobra-gif in homeopatische vorm ter behandeling van MS-patienten.
Is daar bij de vereniging iets over bekend? Of mischien literatuur over verspreid?
In ieder geval bedankt !
Groeten, Willem

1a. Cobragif
Beste Willem, Dank voor je vraag.
Ik heb wel enig idee waar je verder kunt gaan zoeken, maar ik mis de theoretische ondergrond om je vraag adequaat te kunnen beantwoorden. Het doel van deze (tot nu toe mijn) site is om ervaringsdeskundigheid te koppelen aan zo helder mogelijke informatie. Ik heb de opzet bedacht en ben begonnen dat uit te werken. Het veld is echter gewoon te groot om alleen te kunnen behappen.

Volgens mijn gegevens over homeopathie hebben ze geen algemene behandeling voor MS, maar behandelen ze de individuele mens aan de hand van zijn/haar eigen situatie. Op mijn website staat een bladzijde over Homeopathie met adres en website van de Vereniging. Via de vereniging en de "MS-kringen" is er dus weinig over bekend. Het is een van de uitgangspunten van Homeopathie dat een middel dat bij gewone gezonde mensen vergelijkbare symptomen oproept als waaraan de zieke lijdt, dat een homeopathische verdunning van dat middel de zieke helpt zijn zelfhelendvermogen vrij te zetten, te activeren.

Om het heel sterk en plat te vereenvoudigen: waar een normaal mens ziek van wordt daar wordt de zieke weer normaal mens van (mits in homeopathische verdunning. Zo'n verdunning is soms zo sterk dat er nauwelijks nog iets van de oorspronkelijke stof in is terug te vinden).
Ik kan me dus wel voorstellen dat Cobragif, waar gezonde mensen en dieren verlamd van raken, gegeven wordt bij mensen met MS die verlammingsverschijnselen hebben.
De hele homeopathie komt uit Duitsland dus daar wordt het meeste onderzoek gedaan. Er werken in Nederland meer dan 600 homeopathen, als je me je woonplaats mailt, dan kan ik je wel aan het adres van een erkende homeopaat bij je in de buurt terugmailen. Je kunt voor adressen ook bij de beroepsvereniging terecht.

Als je er ervaringen mee opdoet of er via een homepaat meer van hoort, of de gegevens van het onderzoek vindt, dan hoop ik dat je het me zal schrijven of mailen, dan zet ik het erbij op deze site. Bij de vereniging van Homeopathie konden ze me niks algemeens over MS vertellen, maar schijnen ze wel individuele en specifieke vragen te beantwoorden.
Ben trouwens ook erg benieuwd naar je ervaringen met acupunctuur, Er staat al wat over op de site (de bladzijde Chinese heelwijzen).
Met vriendelijk groet, anneke.
>Mijn antwoord de vraag Cobragif.
2.
Henja vraagt naar ervaringen met de QRS-mat?
Mijn antwoord op vraag QRS-mat.
2a.
Zie verhaal over: QRS-mat en adres.
3. Haarverven?
Weet jij toevallig iets over in hoeverre het kleuren van je haar schadelijk is? Al jaren kleur ik m'n haar en weet ook dat dat niet echt gezond is maar ben daar altijd maar overheen gestapt. Nu met die MS wil ik daar toch iets meer over weten. Ammoniak schijnt de hersencellen aan te tasten heb ik me onlangs laten vertellen door een "orthomoleculairiste".....

Inge.

3a. Beste Inge,

Net zoals de longen is de huid een ademend orgaan en kunnen gifstoffen door de huid en de slijmvliezen het lichaam binnen dringen. Volgens Lizzy Brewster, arts, neuroloog, wetenschappelijke onderzoekster, die zich bezig houdt met de ontwikkeling van een nieuw specialisme "energetische geneeskunde', kost het ontgiften ons steeds meer energie. Zij noemt dan ook haarsprays, haarverven lotions en parfums als gifbronnen, naast amalgaamvullingen, medicijnen, pesticiden, uitlaatgassen en voedselellende als geur- kleur- smaak- en conserveringsstoffen als gifbronnen.

Ammoniak is een stof die het lichaam zelf als gif-afval stof kan produceren. Zware diabetespatienten kunnen soms licht naar ammoniak ruiken. Haar, huid en het zenuwstelsel ontstaan uit dezelfde stamcellen. De ammoniak breekt het haar open en beschadigd dus het haar, zodat de verf erin kan doordringen. Het zou me dus helemaal niets verbazen als het ook het zenuwstelsel aantast, maar weten doe ik dat niet. Het is absoluut zeker dat het verven van je haar niks aan je fysieke gezondheid toevoegt.
Het is absoluut zeker dat het verven van je haar niks aan je fysieke gezondheid toevoegt.

Toch als je door het verven van je haar je jezelf weer blij en opgewekt voelt, dan helpt het om je levensvreugde te laten stromen, en dat is zeker een van de meest helende dingen die een mens voor zichzelf kan doen.
Er bestaan ook kleurshampoo's op Henna-basis die zover ik weet geen ammoniak bevatten. Dat zijn meestal prachtige kleuren tussen rood, roodbruin en zwart (Je kunt trouwens ook het vruchtvlees hoesje van de walnoot gebruiken om je haar zwart te verven). Henna voedt en verstevigt het haar, zodat de bos meestal ook wat voller wordt. Je hebt dan meestal ook geen haarversteviger of haarlak meer nodig. Een eidooier schijnt trouwens ook fantastische dingen met je haar te kunnen doen.
In een goede natuurvoedings zaak weet de eigenaar er vaak wel wat vanaf. Verder kan de stichting Natuurlijk Welzijn in Epe of een van Antroposofische Verenigingen, je wellicht verder helpen.
Als je levensgeluk echter van platinablond afhangt......dan vrees ik dat er geen gezondere oplossing te vinden zal zijn.
met vriendelijke groet, anneke.
4. Falun gong (26-5-2002)
Anneke weet jij misschien wat meer over dit onderwerp te vertellen? Willem.

4a. Beste Willem,

Helaas weet ik niet zoveel over de Falung gong, anders dan dat het een zeer vreedzame taoistische beweging is, die medogenloos wordt vervolgd in China.
Het doel ervan is mensen in hun echte eigen waarde en kracht te leren leven. Dat maakt mensen over het algemeen moeilijker manipuleerbaar en meestal houden mensen die macht willen uitoefenen daar niet zo van. Er zijn volgens mij heel veel overeenkomsten met Healing Tao. Er schijnen nogal wat websites over te zijn, en Onkruid heeft er, ik meen ruim een jaar geleden, een uitgebreid artikel aan gewijd. (onkruid@onkruid.nl). Als je er meer over te weten komt dan hoor ik dat graag. Er is zoveel dat mij gewoon de tijd ontbreekt om alles zelf uit te zoeken.
Heel veel plezier en succes, vriendelijk groet, anneke
Mijn antwoord op vraag-4 Falung gong.


5. Pinda's.
Beste Lilian,
In Erv-40 schrijf je dat je geen pinda's eet. Kun je daar wat meer over vertellen? Lidia.

5a. Hallo Lidia,

Bedankt voor je reactie. Ik ben net terug van vakantie en langzaam weer de draad van het gewone leven aan het oppakken.
Je vraagt je af waarom ik geen pinda's (en alle daarvan afgeleide produkten) eet. Tijdens mijn informatie-tocht in het begin van mijn MS kwam ik een aantal artikelen tegen waarin pinda's worden afgeraden zoals bij het Evers dieet waarin wordt gezegd dat je wel veel walnoten en hazelnoten moet eten maar dat pinda's geen noten zijn het essentiele vetzuren-dieet van de arts-accupuncturist Mevr. van den Hengel uit Huissen waarin zij zegt dat alle noten goed zijn op twee na: kokosnoot en kokosolie en pinda's en pindaolie de voedingsadviezen voor de immuniteit van het Orthomoleculair Dietisten Collectief waarin wordt gezegd dat alle ongebrande, ongeroosterde noten en zaden zijn toegestaan behalve pinda's Door deze adviezen (en de vele andere die ik in die tijd heb verzameld) ben ik tot de conclusie gekomen dat noten eten gezond is maar geen pinda en kokos meer voor mij. Niet zo erg want er blijven nog genoeg lekkere noten over!

Ik hoop dat je aan mijn informatie iets hebt. Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het graag van je. Ik wens je het allerbeste. Groetjes, Lilian

Hallo Lidia,
Ben blij dat ik je heb kunnen helpen wat betreft de pinda's. Cashewnoten zijn en blijven heel goed, naast walnoten. Ook cashewnotenpasta voor op brood kan ik je aanbevelen!

Verder schrijf je dat je wel eens last hebt van blaasontstekingen. Ik had daar vorig jaar ook last van en heb daar 2x een antibiotica-kuur voor/tegen geslikt (wat ik niet echt geweldig vond maar het moest) en ben toen zelf op onderzoek gegaan. Uiteindelijk ben ik Cranberry capsules gaan slikken (op aanraden van een aura-reader waar ik toen 'toevallig' was) met zeer goed resultaat. Ik heb nu altijd een pot staan mocht het weer eens zover komen. In die tijd heb ik echt een kuur hiervan genomen (gebruiksaanwijzingen staan op de pot) maar je kunt ook een onderhoudsdosis slikken. Voor mij dus geen kuurtjes meer met antibiotica!

Het ga je goed en mocht je nog eens wat willen weten schroom dan niet en vraag het gerust! Het ga je goed, Lilian
6. Airco (ontvangen 25-9-2002)
Hallo Lidia, Ik heb op het internet een stukje van je gelezen over de vergoeding van airconditioning via de gemeente.
Je zegt hierin dat je gewoon naar het zorgkantoor van de gemeente moet gaan en daar een airco moet aanvragen.
Wat bedoel je precies met het zorgkantoor?? Bedoel je via de WVG?? De ziektekostenverzekeraar??? De bijzondere bijstand???
Ik zou heel erg graag weten bij wie ik precies moet zijn. Ik reageer heel erg sterk op hitte, wat bij mij dus inderdaad voor schubs zorgt, en wil voor volgende zomer in iedere geval een airco hebben. En als ik die vergoed kan krijgen graag natuurlijk. Heel hartelijk bedankt alvast. K.


6a. Antwoord van Lidia (25-9-2002)
Hallo K,
Wij hebben een tijdje geleden bericht van de gemeente gehad dat wij in aanmerking kwamen voor vergoeding voor een airco (in diezelfde week werd in een andere gemeente een aanvraag van een andere MS-patiŽnt afgewezen). Hoeveel we precies vergoed krijgen weten we nog niet (ambtelijke molens draaien langzaam). Misschien niet alles, omdat de ruimte die we willen koelen nogal groot is. We mogen pas tot het kopen overgaan als we toestemming van de gemeente hebben.
Bij onze gemeente hebben we een Zorgkantoor waar alle voorzieningen zijn aan te vragen. Als je de aanvraag per brief doet moet je deze sturen naar de afdeling die over de WVG gaat (kun je vinden in de gemeente gids). Om te laten beoordelen of we in aanmerking voor zo'n airco kwamen moesten we naar het RIO (Regionaal Indicatie Orgaan) toe. Daar hebben we een gesprek met een arts gehad. De punten die we daar hebben aangevoerd om die man te overtuigen:
  1. Ons huis is overgeÔsoleerd (er is heel veel isolatiemateriaal gebruikt tijdens de bouw en we hebben drie lagen glas).
  2. Aan de noordwest kant van ons huis kunnen we niet luchten omdat we hier en gezamenlijke ruimte met andere bewoners hebben, alleen aan de zuidoost kant kunnen we ramen en een deur openzetten om te luchten.
  3. Ik heb als kind altijd al last van de warmte gehad. Volgens mijn neuroloog 'pakt' de MS je juist op je zwakke punten. Dus een gevoeligheid voor warmte in je kinderjaren zorgt ervoor dat je later meer kans hebt dat je last van de warmte door MS gaat krijgen.
  4. Ik heb verteld wat de warmte in de daarvoorgaande weken bij me veroorzaakt heeft (meer last van mijn handen en voeten en een behoorlijk aantal uren werkte een deel van mijn darmen helemaal niet meer, ik moest door massage en lichamelijke oefeningen mijn darminhoud naar beneden duwen).
Je moet er tijdens het gesprek met de arts ervan uit gaan dat hij wel wat, maar niet zo veel over MS-verschijnselen weet. Het is een arts met een algemene medische opleiding en die kan tenslotte niet over alle in Nederland voorkomende ziektes veel weten.
Overtuig hem/haar van de ernst van de situatie. Lukt je dat niet zelf, neem dan iemand mee die het voor je onder woorden wil brengen.
Maak van te voren een lijstje met dingen die je beslist wilt vertellen. Door de spanning van het moment kunnen zelfs volledig gezonde mensen van alles vergeten.
De argumenten die je aan de arts van het RIO wilt vertellen kan je ook in je brief naar de WVG zetten.

Ga eventueel eerst kijken welk soort airco voor jou voldoet. Ik heb het idee dat je eerder een mobiele airco vergoed kunt krijgen dan een vaste aansluiting.
Je kan zelf berekenen welk vermogen een airco bij jou moet hebben: deel het vermogen door 50 om het aantal vierkante meters te berekenen. Neem je dus een airco met een vermogen van 2000 watt, dan is die voldoende voor een kamer met een oppervlakte van 40 m2.
Een verplaatsbare kamerkoeler staat op wieltjes en is daarom eenvoudig te verplaatsen. De warmte wordt afgevoerd door een slang die je door een openstaand raampje naar buiten moet steken. Als je niets voor dat raampje hangt krijg je natuurlijk via dat raampje ook weer warmte naar binnen.
Een airco met splitlevel is vaak ook verrijdbaar. Je hebt dan een binnenunit die koude lucht de kamer in blaast en een buitenunit die je buiten moet zetten of hangen. De slang die de twee units met elkaar verbindt is veel dunner dan de slang die aan een verplaatsbare kamerkoeler zit, maar ook kwetsbaarder. De buitenunit moet daarom niet zo vaak verplaatst hoeven worden. Je moet wel iemand hebben die dat voor je wil doen of zelf genoeg kracht in je armen hebben. Je kan overigens de buiten- en de binnenunit niet van elkaar loskoppelen, omdat dat lekkage van koelvloeistof kan veroorzaken.
Een mobiele airco met een fors vermogen maakt wel geluid, in mijn geval teveel omdat ik constant last van hoofdpijn heb.
Beide soorten airco's zijn niet eenvoudig te tillen. Ik kan dat in ieder geval met geen mogelijkheid. Ik denk dat een verkoper gezegd heeft dat zo'n ding gauw 50 kilo weegt.
Een vaste airco heeft een binnenunit, die aan het plafond of de muur wordt gemonteerd en een buitenunit, die tegen een buitengevel wordt bevestigd. Een plekje binnen valt altijd wel te vinden, maar voor de buitenunit heb je al gauw een stukje muur van 60 cm hoog en 80 cm breed nodig. Voordeel van zo'n airco is dat je hem nauwelijks hoort en dat er geen warme lucht naar binnen komt. Nadeel is dat zo'n airco duurder is en dat je ook nog geld aan installatiekosten kwijt bent.
In de Gouden Gids kan je allerlei Internet-adressen vinden waar je info over airco's kan vinden.

Wij hebben de airco dit jaar aangevraagd omdat we het idee hebben dat door de steeds verder doorgevoerde bezuinigingen er steeds minder mogelijk is. Bovendien hebben de bedrijven die deze apparaten leveren het nu niet druk, waardoor ze meer tijd hebben om uitgebreid info te geven.
Als je de aanvraag pas start als de volgende zomer al begonnen is, dan heb je kans dat je er pas een vergoed krijgt als de zomer grotendeels voorbij is.
Gebruik maken van aanbiedingen kan vaak niet, omdat de reclames vaak al voorbij zijn voordat je er een mag kopen.
Als de gemeente toestemming geeft voor een airco, dan heb je kans dat je binnen een paar weken een offerte voor een geschikte airco naar ze moet opsturen.
Het kan handig zijn om er dus voor die tijd al wat vanaf te weten.

Nog een tip voor als je het te warm hebt: maak regelmatig je hoofd en je polsen nat, daar koel je lekker door af.

Succes met het aanvragen van een airco. Met vriendelijk groeten, Lidia
7. UrineTherapie
Beste Anneke,
ik wil urinetherapie gebruiken tegen impotentie. Ik kreeg het advies dagelijks wat urine in te nemen en ook dagelijks de onderbuik insmeren met urine. Ik zou hier graag wat meer over willen weten.Bij voorbaat mijn dank.
Hartelijke groet, Hans

7a. Beste Hans,
Zelf weet ik niet zoveel van Urine therapie. Misschien dat je een antwoord vindt in het boek van Coen van der Kroon: Urine een bron van gezondheid, geschiedenis en toepassing van urinetherapie. Uitg. Altamira, Heemstede 1993.
Heb je wel eens gedacht aan Healing Tao om je probleem mee te benaderen?
Hartelijke groet, anneke. (Mijn antwoord op vraag-7.)
8. ME of MS? R-49 (Ontvangen 14 juni 2004)
Hallo Anneke,
Mijn is Marjan n. Ik wil me liever gewoon even voorstellen. Ik ben al jaren ziek en heb heel wat meegemaakt. Het resultaat daarvan was dat de medische wetenschap mijn ziek-zijn relateerde aan "stress en trauma". Jaren had ik temperatuursverhoging (38,2) gedurende de dag, elke dag. Ernstige vermoeidheidsklachten terwijl ik altijd en nog een zeer wilskrachtige en ondernemende persoon ben. Niet iemand die het prettig vind in bed te liggen. Hoewel ik inmiddels meer als 3,5 jaar heel veel tijd in bed lig. Het blijkt nu dat ik last heb van een leververvetting, die mogelijk het gevolg is van een autoimuun ziekte. Bij mij is al de diagnose ME gesteld. Maar ik heb steeds het idee dat dat het niet is. Kun je mij iets vertellen over jou proces? Dan kan ik ook precieze gegevens aan je doormailen zodat ik beter weet in welke richting ik moet zoeken. Marjan


8a. Antwoord aan Marjan
Hallo Marjan,
Je hebt gereageerd op een verhaal van Ella, zij werkt bij de vereniging voor Enzymtherapie. Ik begrijp dat je niet weet waar je het zoeken moet. En dat je twijfelt aan de juistheid van de diagnose ME.

Ik vraag me af wat je precies zoekt. Wat is je doel? Wat wil je bereiken? Wanneer je dat helder voor ogen hebt wordt de kans groter dat je een weg vindt. Mijn website www.ms.abc.nl is voornamelijk gericht op mensen met MS en geeft informatie over alternatieve leef- en geneeswijzen.

Met vriendelijke groet, anneke

Hallo Anneke, (ontvangen 15-9-2004)
Bedankt allereerst voor je reactie. Ik vraag me namelijk erg af wat de symptomen zijn van MS. Op welke wijze valt dat in je bloed te ontdekken of zijn daar geen parameters voor in je bloed? Ik heb al meer als 3 jaar ernstige gezondheidsproblemen en de diagnostiek is nog steeds niet helder. Er wordt ook aan MS gedacht, maar waaraan kan dat gediagnosticeerd worden? Ik heb al jaren last van dove handen en voeten, kan heel slecht lopen, heb geen conditie, restless legs en veel tintelingen in handen en voeten. Ik hoop iets van je te horen. Alvast bedankt! Marjan.

Beste Marjan,
MS is buitengewoon moeilijk te diagnostiseren. Wat de ziekte is of veroorzaakt is eigenlijk niet bekend. Er zijn tot nu alleen symptoom-beschrijvingen. Om de diagnose te kunnen stellen is zowel een bloedonderzoek, een ruggenprik als een hersenscan nodig. Naast een cluster van klachten, die kun je vinden om mijn website wanneer je op "klachten" klikt in het blauwe menu of in de index. met vriendelijke groet, anneke.
Mijn vraag:.
Mijn antwoord op deze vraag:.


Ga ťťn regel verder
Hele bladzijde of verander alleen het gele menu
Ga ťťn pijl terug Antwoord gezocht
Vraag Herbalife (Ontvangen 7-12-2004)
Hallo Anneke,
Ik ben op zoek naar MS PatiŽnten die Herbalife gebruiken.
Ik hoor graag van je.
Groeten van Marijke Zoetelief   
Blaasproblemen en branderigheid. Vraag Linda   (ontvangen 13-12-2004) E-73  

Wat mij vooral verbaasd heeft de afgelopen drie maanden dat ik nu bezig ben met het dieet is het grootste effect wel het weglaten van fruit als appels, sinaasappels, rozijnen etc. Deze bleken een direct effect op mijn blaas te hebben en veroorzaken branderigheid in mijn boven- en onderbenen. Ik ben heel nieuwsgierig of andere mensen deze ervaring ook hebben.    reageer.
Ervaringen met Prognos (ontvangen 1-12-2004
Wij zijn druk bezig met Prognos - zie www.prognos.info  . (komt dicht bij acupunctuur, maar dan zonder prikken)
Vooral ms patienten hebben hier baat bij gevonden. (???? a.e.)
Hebben jullie hierover ervaringen?
met vriendelijke groeten Herman van de Vijver.   reageer.
Beste Anneke,
Ik ben op zoek naar Jan Weenink. Toen stuitte ik op jouw pagina, daar ik hem nergens kan vinden, mail ik jou. Weet jij of hij nog praktijk houdt ? Ik heb hem niet echt nodig maar wel een paar van zijn middelen. Ooit was ik in zijn praktijk maar nu is hij nergens meer te traceren.
Trouwens hoop ik wel dat het goed met jou gaat want als ik het zo lees, heb je al een hele nare geschiedenis achter de rug. Over MS gesproken, een vriendin van mij die ook MS heeft, is toen wel erg goed door hem geholpen maar je hebt gelijk dat het wel een chaotische praktijk was.
Ik hoop van je te horen. Hartelijke groeten, Peggy

Hallo Peggy,
Je reageerde op een verhaal van Florence dat ze begin 2001 geschreven heeft, Ik heb inmiddels geen functionerend email-adres meer van haar. Zelf heb ik geen enkele ervaring met Jan Weenink. Dus helaas kan ik je niet aan meer informatie helpen. Misschien dat er meer mensen de middelen verkopen die je zoekt. Als je daar wat specifiekere informatie over hebt, dan kan ik je vraag op mijn site erbij zetten, en wie weet komt er dan wel een antwoord op binnen. Met vriendelijke groet, anneke.

Beste Anneke, Bedankt voor je reactie. Het gaat om colon intric, diagfraplex en hypoplex. Colon intric is voor de opbouw van het maagslijmvlies die er voor zorgt dat de intric faktor weer in de maag komt. ( voor opname van vitaminen en mineralen. ) Diagfraplex is voor het helen van een scheurtje in het middenrif en hypoplex is om de hypofyse te stimuleren.. Ik hoop dat ze nog ergens te krijgen zijn.
Met vriendelijke groet, Peggy reageer.
Bijen steken:
Waar is er informatie over te vinden?
Is er al wetenschappelijk onderzoek naar gedaan?
Is er iemand in Nederland die al met bijen behandelt?
Zoja: Waar? Beantwoording van de vraag over bijen
Er is een artikel verschene in De Natuur uw arts (mei-juni 2003).
Anneke,
Mijn man ms-patient (9 jr) en ik imker.
Sinds 1,5 jr gebruikt mijn man bijenprodukten en wij vinden het een geschenk. Info vinden wij op www.bijengif.nl . Groet.
Er is ook een Duitse website over bijenproducten www.apitherapie.de
Hoi Anneke. Op de website van MS internationaal is informatie te vinden over bijen. www.ms-int.nl
groeten Marijke Z. (Ontv.21-2-2003)
R-65 van een imker  
Homeopatisch cobragif:
Het gaat om het volgende, ik ben sinds een tijdje onder behandeling bij een acupuncturist, en die had gehoord van een onderzoek in Duitsland naar het gebruik van cobra-gif in homeopatische vorm ter behandeling van ms-patienten. Is daar over bekend? Of mischien literatuur over verspreid? Beantwoording van de vraag Cobragif

onderwerp: Neuraaltherapie
graag had ik informatie, adressen en telefoonnummers van therapeuten in BelgiŽ en eventueel in Nederland. gezien de situatie dringend is verzoek ik U beleefd zo spoedig mogelijk de in formatie door te mailen. bij voorbaat hartelijk dank; Dominique Milh (27-8-2001)
Natuurlijke haarverven (ma 21-10-2002)
Zou er iemand mij kunnen helpen bij het vinden van adressen in BelgiŽ waar ik henna kleuringen en natuurlijke afwerkings producten zoals gel, lak mousse,... kan vinden voor verbruik in salon. Ik bedoel dan wel echt NATUURLIJK! Of misschien ook alternatieven voor het kleuren van de haren op natuur wijze. Of heeft er al iemand gehoord van woestijnzandkleuringen? dank u. Mijn antwoord
nieuwe gezondheidsleer
Op het internet kwam ik een lijvig boekwerk tegen genaamd "De nieuwe gezondheidsleer deel 1" dat onderdeel is van "DE GROTE BEWUSTZIJNSVERANDERING". Het is een soort nieuwetijdsdocument gesteld in een soms onbegrijpelijke ambtenarentaal waar ik desalniettemin door geboeid ben geraakt. Weet iemand hier meer over? Constance. Mijn antwoord op F6
Zie ook F-6.
QRS-mat (Ontv. 14-1-2003)
Wij (mijn vrouw en ik) gebruiken de mat al 4 jaar met overtuiging. Hij hapert nu. Ik zoek een adres om eventueel een nieuwe te bestellen. De eerdere verkoper is niet meer te vinden. Henk . ( adres ) antwoord QRS-mat.

Rebif44 en voedingssupplementen, vraag van Koert (Ontvangen 18 december 2003 )

Beste Anneke, Mijn naam is Koert en ik weet nu sinds augustus dat ik MS heb. Sinds december vorig jaar heb ik 2 schubs gehad waarvan ik wel goed hersteld ben. Sinds augustus heb ik ook erg veel gelezen en ben ik een aantal alternatieve methoden aan het uitproberen. Ik probeer mijn lichaam via verse voeding en voedingssupplementen zo sterk mogelijk te maken en ik heb een allergietest en een voedselintollerantie-test af laten nemen waarvan ik de uitslag nog niet heb. Ik ben er persoonlijk van overtuigd dat voeding erg belangrijk is voor het verloop van de ziekte.
Daarnaast ben ik sinds een week rebif44 aan het spuiten onder het motto dat dit een stukje bescherming zou moeten bieden.
Nu heb ik gelezen op je website dat de volgende supplementen zijn aan te raden: MS: primair 1. thymus concetraat 300 mg 3 x daags 1 tablet: versterkt en corrigeert immuunsysteem.
2. octacosanol 5.000 mcg 3 x daags 1 tablet kauwen tussen maaltijden: helpt beschadigde zenuwcellen te herstellen.
3. fosfatidyl 420 mg 2 x daags 1 capsule: verhoogt acetylcholine-productie en verbetert conditie myeline schacht.
Mijn vraag is of het innemen hiervan ook kan in combinatie met rebif44, is er iemand die hier ervaring mee heeft?

Ik zou je willen verzoeken om deze vraag op je website te plaatsen? Bij voorbaat dank.
Met vriendelijke groeten, Koert mijn antwoord op rebif44.

Vragen van Kim: (ontvangen 22-2-2004)
1. Wie heeft ervaring met MS en paddestoelen?    Mijn ervaring met MS en paddestoelen voor Kim..
2. Wie heeft ervaring met MS en het cholesterolverlagend middel Lipitor?    mijn ervaring met MS en Lipitor voor Kim..     (Zie ook E-63)
Gammaglobuline (ontvangen 07/07/2004)
Hoi Anneke,
Kan je mij iets meer vertellen over de gammaglobuline infusen? Wij, mijn neuroloog en ik, denken erover om met gammaglobuline te gaan beginnen. Heb je veel last van bijwerkingen? zo ja, wat zijn deze dan.
Ben je vooruit gegaan of stabiel gebleven? Is het erg belastend zo'n infuus? Je ziet, veel vragen..........
Graag je belevenissen! Bedankt vast, Willy.
Beste Willy, Zelf heb ik geen ervaring met gammaglobuline. Ik heb je reactie doorgemaild aan Irene E-8 - die de ervaring waarop je gereageerd hebt, heeft geschreven - met de vraag erbij of ze je vraag kan beantwoorden. Het emailadres dat ik van haar heb is al drie jaar oud, dus ik hoop dat het nog werkt. Met vriendelijke groet, anneke. >mijn antwoord of ervaring met gammaglobuline.
mijn vraag.


Ga naar de algemene trefwoordelijst