Ga één regel verder Geregistreerd copyright by A. Emmes, Utrecht 2003. (20-3) Alleen deze tekst
 Ga naar de homepage.  Ga naar de algemene trefwoordelijst. Hele bladzijde of verander alleen het gele menu

Ga één pijl verder Ga één pijl terug inleiding   Lies-1   Lies-2   Mareikie   PgDn  

Ga één pijl verder Ga één pijl terug Ga terug naar het begin van dit veld. Per Telefoon
Door de jaren heen zijn er veel ontmoetingen en ook telefoongesprekken geweest met lotgenoten.
Veel mensen hebben de moeite genomen om me naar aanleiding van mijn boek, columns of artikelen te schrijven.
De herkenning, de warmte en de ervaringsinformatie uit deze gesprekken heeft mijn leven verrijkt. En sinds het begin van deze site zijn daar nog vele E-mail ontmoetingen bijgekomen. Vanavond belde Lies voor de tweede keer en besloot ik aantekeningen te gaan maken van die gesprkken en deze bladzijde te beginnen.

Ga één pijl verder Ga één pijl terug Ga terug naar het begin van dit veld. Eerste gesprek met Lies
Leeftijd 56 jaar, een weekgeleden is de diagnose MS gesteld. Heeft me gevonden via het boekje van Maartje Soeverijn en wil nu het mijne bestellen. Ze schrijft me dat ze medicijnen niet zo ziet zitten en ook graag mijn boekje wil lezen. Ze belt me direct na m'n antwoord.
Wat fantastisch zo direct na de diagnose al te beginnen met actief zoeken naar een oplossing.
Haar dochter heeft al sinds haar 13e MS-achtige klachten. Tijdens het gesprek zijn er veel momenten van herkenning en het "klikt". Ik leg uit dat mijn boekje voornamelijk 20 jaar geleden geschreven is en al 13 jaar is uitverkocht. Ik kan het boek dus niet opsturen, alleen copieëen en dan een stapeltje copieën opsturen. Ze wil het toch lezen en ik beloof het z.s.m te sturen.

Ga één pijl verder Ga één pijl terug Ga terug naar het begin van dit veld. Tweede gesprek met Lies
Twee dagen nadat ik het pak-papier heb verstuurd belt Lies weer. Ze had eigenlijk gisteren al willen bellen. Ze is direct begonnen met lezen. Heeft zoveel herkent dat ze het gevoel heeft dat ik haar verhaal heb geschreven en dat ze me al jaren kent. Ze heel blij omdat mijn boek haar woorden heeft gegeven. Want het is een probleem om duidelijk te maken wat er in haar leeft, o.a. om het aan haar man duidelijk te maken.
Ze heeft zinnen en stukjes uit mijn boek opgeschreven die haar hebben aangesproken en daar wil ze graag over vertellen. Ze vraagt me of dat kan. Ik antwoord dat ik dat graag wil horen. We praten over deze punten en gaan er dieper op in. Mijn vraag of ze het idee heeft haa dochter latente paranormale vermogens zou kunnen hebben, zet een kraan open. Het idee ms als waarnemings-allergie roept veel herkenning op. Ik bedank haar dat ze door zo met mijn boek om te gaan, zin geeft aan al het werk dat het was om het te schrijven en aan al die bomen die zijn gesneuveld om het beschikbaar te maken.
De rest van het boek heeft ze nog niet gelezen en ze vraagt of ze nog eens mag bellen. "Natuurlijk" atnwoord ik, "Ik geniet er toch ook reuze van." Ze vraagt of ze me dan niet te veel belast. Het doet me goed dat zo ruimte voor me maakt. Ik vertel haar dat ze altijd kan bellen en dat ik die belasting als mijn verantwoordelijkheid beschouw. Als het niet schikt, of als ik er geen zin in heb, dan zeg ik dat wel. Maak je daar maar geen zorgen over want je hebt wel al genoeg op je bordje.

Ga één pijl verder Ga één pijl terug Ga terug naar het begin van dit veld. Gesprekken met Mareikie
De ontmoeting met Mareikie begint met haar mailtje, en gaandeweg groeit er steeds meer vertrouwen en vriendschap. Pas na een aantal mailtjes worden paranormale zaken bespreekbaar. Het idee van ms als waarnemings-allergie spreekt ook haar aan. Vanuit haar enthousiasme over deze site spoort ze allerlei mensen aan om hem te bezoeken. Dat ontroert me diep, want tijdens al die uren werk alleen achter mijn computertje rijst soms de vraag of al dat werk wel zin heeft en of er niet iets zinnigers te doen valt.
Ze komt naar een workshop die ik geef en haalt zeven andere mensen over om ook mee te gaan.
Mareikie doet veel met Tai Chi, en heeft daar bepaalde aarzelingen over die ik vanuit mijn ervaringen en kennis over Healing Tao herken. Ze pakt mijn vermoeden dat ze binnen Healing Tao de antwoorden op de aarzelingen kan vinden pakt ze enthousiast op. Ze besluit een Healing Tao zomerweek te gaan doen en daar ontmoeten we elkaar voor het eerst life. Zo verdiept ons contact zich tot een vriendschap met een soort zusjes-gevoel.
Zij is nu een van de mensen die me ongelooflijk steunt om al het werk aan deze website vol te houden en mogelijk te maken.
Ga één pijl verder Ga één pijl terug Ga terug naar het begin van dit veld.