Ga één regel verder Geregistreerd copyright by A. Emmes, Utrecht 2004. Alleen deze tekst
 Ga naar de homepage.  Ga naar de algemene trefwoordelijst. Hele bladzijde of verander alleen het gele menu
Ga één pijl verder Ga één pijl terug E-68   bijen_68   E-69   coll_69 Colloïdiaal Zilver   E-70   aura_70   angst_70   pred_70   affirmatie_70   neuroloog_70   informatie_70   dieet_70   suiker_70   affir_2_70   mediteren_70   leerpunt_70   dank_70   bioresonatie_70   Propolis   luisteren_70   E-71            E-72   E-73   E-74   E-75           
Ga één pijl verder Ga één pijl terug E-68. bijen (ontvangen 13 juni 2004 )
Hallo Anneke.
Over de geruchten bijensteken wil ik even iets kwijt.
Ik ben 7 jaar ms patient,heb geen medicijnen gebruikt.Sinds 15 oktober laat ik mij steken door de bijen,ongeveer 60 steken in de week.Voel me prima daarbij.Ik ga er zeker mee door.Ben nu ook van plan mijn dieet aan te passen.
Hartelijk dank voor de vele informatie. Groetjes Lies. reageer. (zie ook: R-65 van een imker   R-59-onderzoek Den Helder   vraag en antwoord
Ga één pijl verder Ga één pijl terug terug naar het begin van deze bladzijde R-69 Blaasproblemen en Colloïdiaal Zilver. (Ontvangen 23-07-2004)
Dag Anneke,
Ik ben nu al 14 maanden zonder blaasproblemen...ik had steeds blaasontstekingen en dan maar weer anti-biotica slikken. Daarvan ging ik steeds meer achter uit.
Ik heb zelf Colloïdiaal Zilver leren maken en dat heeft uiteindelijk geholpen. Voordien van alles geprobeerd...cranberries...veel vit C...veel drinken ...goed uitplassen...niets hielp.
Anneke hier schrijft nu een tevreden mensje ...ik had nooit kunnen bedenken ooit van de blaasproblemen af te komen.
Wel jammer dat de reguliere arts niets weet over die Colloïdiaal Zilver, de homeopaat kende het wel. De uiteindelijke verantwoording ligt nu bij mij zelf, maar moest ik dan met die anti-biotica door blijven gaan? Anneke wat heb je toch een goed informele website...Ik zoek nu info over een APS apparaat...wat zijn die toch duur!!! Vriendelijke groet, Trudy.

P.S. (Ontvangen 25 juli 2004) Anneke mijn Colloïdiaal Zilver ervaring mag je gerust op je website vermelden. Ondertussen heb ik ook al vele mensen hierop geatendeerd op verschillende forums...en schrijf met enkele gebruikers...en wordt steeds enthousiaster.

Ik ben er zelf ook zo GELUKKIG mee. De blaasontsteking, de verkoudheid en ook de interstitiele cystitis (blaaspijn) kreeg ik ermee weg.(de IC vereniging antwoordt niet eens op mijn ervaring....jammer genoeg.)
RADELOOS was ik daarvoor, niemand die je helpen kon...wat gelukkig dat ik op mijn leeftijd (64) kan kijken op het INTERNET.
Ook door jou ben ik op het spoor gekomen, vaak geef ik jouw website door net als www.paradijsvogel.nl die ook veel info bevat. www.paradijsvogel.nl/colloidaalzilver1.htm

Ik zal proberen op jouw site de APS ervaringen op te zoeken, ik kan ook niet te lang achter de PC zitten, het lijkt wel of ik RSI krijg.
Momenteel verzamel ik alles van de APS en heb mijn therapeut al gevraagd of ze het wil verhuren, maar dat scheen niet het geval... ik zag wel andere ,een eindje verder van mijn huis, maar ga het noteren. Net las ik dat ATP ook zoiets is als de APS... weer verder zoeken dus...voor mij.
Dank voor je briefje Anneke , LIEVE groetjes, Trudy     reageer
Ga één pijl verder Ga één pijl terug terug naar het begin van deze bladzijde 70. Verhaal van Karin (ontvangen 24 juli 2004)
aurahealing   angst voor scan   prednisilon   affirmatie   neuroloog   informatie behoefte   dieet   suiker   affirmatie_2   mediteren   leerpunt   dank   bioresonatie   Propolis   luisteren   
Hallo ik ben Karin en ben 25 jaar. Anneke vroeg of ik mijn verhaal rond om mijn MS wel wou schrijven voor op de site. Op dit moment voel ik mij zo goed dat ik hulp heb op verschillende gebieden, en nog geen medicijnen verder gebruik. Voor mijn gevoel is dat nog niet nodig, maar mocht het wel slechter gaan dan doe ik dat wel hoor!

Eind december 2003 zijn mijn vriend en ik verhuisd. Rond die periode werd ik steeds moeër, al had ik al nooit echt veel energie. Rond januari begin februari had ik echt enorme last van mijn rug, en koude plekken op mijn rug, en uiteindelijk kreeg ik ook een raar doof/tintelend gevoel in mijn linker been. Over dat gevoel in mijn been ben ik mee naar de dokter gegaan, maar ik moest het maar even aanzien, ging het niet over dan moest ik weer komen. Uiteindelijk begon ik mank te lopen met mijn rechter been, het rare tintelde dove gevoel trok door naar boven mijn borsten, ik kon geen kaas meer snijden door krachtsvermindering, ik zag heel erg wazig etc.
Dus toen maar weer naar de dokter, hij verwees mij met spoed door naar de neuroloog. Ik dacht steeds aan een hernia. Dit was op een maandag halverwege februari. De maandag daarop zat ik bij de neuroloog, ik moest precies zeggen wat ik voelde, en niet voelde. Ik moest er wel om lachen, hij deed wat testjes en prikte ook onder mijn voet, hij zei: “Voel je dit?” Ik kijk hem stom aan, ik zeg “huh, wat?“ Ik dacht dat hij een geintje maakte. Weer aan zijn bureau vertelde hij dat hij dacht dat ik MS zou hebben. Mijn moeder en ik schrokken erg, en moesten allebij huilen Hij belde me de zelfde dag nog dat ik vrijdag gelijk een MRI-scan zou krijgen.

Toen ik het thuis aan mijn vriend vertelde begon hij te lachen en tegelijker tijd was hij heel kwaad, hij wou een second opinion, hij geloofde het niet, etc. Ik voelde me verslagen, en had zoiets van ik wacht de scan wel af.
Ga één pijl verder Ga één pijl terug terug naar het begin van deze bladzijde Dinsdag had ik een afspraak met een kennis/vriendin Ymke: www.surtera.nl   voor een aurahealingsbehandeling, en zij vertelde me dat mijn gids bij mij stond en 3 meter groot was en er uit zag als een grote roze wolk. Ook heeft zij voor mij eten uitgependeld waar ik allergies voor ben.
De week ging tot vrijdag een beetje als een roes voorbij. Ik heb regelmatig gehuild en ben alvast wat gaan neuzen op het internet.
Vrijdag ochtend kreeg ik de MRI-scan, ik vond het doodeng, maar het viel me erg mee. Mijn moeder was weer mee, en stond bij mij om mijn voeten te kietelen zodat ik rustig bleef, want ik heb claustrofobie maar wou het eerst zonder kalmerend spuitje proberen, en dit werkte goed. Ook fantaseerde ik dat mijn gids bij mij was en hij zegmaar als een roze wolk veilig beschermend om mij heen lag en dat hield mij ook erg rustig, zo had Ymke hem beschreven. Ook had ik de hele week al om extra hulp gevraagd van mijn gids en helpers.

Toen we klaar waren vertelde de vrouw van de scan dat ik moest wachten want de neuroloog wou graag gelijk de foto’s laten ontwikkelen en bekijken met mij voor de uitslag. Na een half uurtje kregen we te horen en te zien dat ik 5 bolletjes in mijn hersenstam en ruggenmerg had, ik heb dus MS. Op een of andere manier was ik heel rustig, vanaf dat moment voelde het toch een beetje als een opluchting ook naast het gevoel van shit ik heb MS, HEEEELP!!!
Ga één pijl verder Ga één pijl terug terug naar het begin van deze bladzijde We maakten gelijk een afspraak dat ik van maandag tot en met vrijdag anderhalf uur aan het infuus moest voor een prednisonkuur   (Mijn dosering pret was ehm.... volgens mij 500 ml per keer als ik het goed heb.)
Gelukkig had ik makkelijk vervoer met mijn moeder vriend en paps, zodat ik niet de hele week opgenomen hoefde te worden. Hij gaf wat folders mee uiteindelijk, en rade mij aan om wat op internet te kijken bij MS. Ik kon altijd contact met hem opnemen als ik vragen had/heb. Toen we thuis kwamen was mijn vader ook bij mijn vriend. Nou toen hebben we met zijn allen gehuild en gepraat, En we hebben de folders bekeken, ook over de medicijnen.en er over gepraat etc. Uiteindelijk zijn we maar chinees gaan halen, want ja je moet toch eten, en stiekum was ik echt heel erg opgelucht toch. Dit omdat we er allemaal toch heel nuchter en sterk mee om konden gaan, ja ook door te huilen natuurlijk maar dat is juist de kracht geweest ook dat niemand van ons zich sterk voor wilde doen, en dat juist elk gevoel er mocht zijn, dat is zo belangrijk!!!

De dagen erna hebben we er veel over gepraat, en ik ben toen echt heel veel gaan lezen op internet, zo kwam ik ook bij deze site J hihi, ik heb zelfs al rolstoelen bekeken, want als ik in een rolstoel kom dan wil ik wel een beetje een leuke stoere, ik ben nog maar 25 dusseh!

Ga één pijl verder Ga één pijl terug terug naar het begin van deze bladzijde Het weekend voor de kuur dus ben ik tegen mijn lichaam gaan praten dat ik de aankomende week een kuur zou krijgen, maar dat dat alleen maar goed voor mij was, en ik dat nodig had om weer gezond te worden. Dit was een tip van Ymke, omdat het iets vreemds is in je lichaam, en die kan gaan protesteren door ziek te worden, koorts e.d. Ik weet niet of het hier door kwam, maar de kuur viel erg goed, en halverwege de week liep ik alweer gewoon het ziekenhuis uit zonder te strompelen. (Zie ook: affirmatie) En al gauw trokken heel veel klachten alweer weg. Toen ik 1 á 2 week daarna weer op controle moest komen wist hij niet wat ie zag volgens mij, zo goed ging het met me.

De neuroloog had mij wat tips gegeven over dat groene groente erg gezond voor mij is, en dat suiker en koffie, tabak en alcohol juist niet goed zijn, en dat ik stress moet vermijden en voldoende rust moet nemen. En toen ik vertelde dat ik ook elke dag bijna mediteer ook voor innerlijke rust reageerde hij voorzichtig erg enthousiast daarover! J

Vanaf dat moment ben ik me via internet, en vooral deze site erg gaan verdiepen in eten etc. Ik probeer alles een beetje uit, en ik krijg er steeds meer duidelijkheid in wat wel goed is en wat niet, want dat voel ik erg sterk, ik ben erg bewust, altijd al geweest van mijn lichaam. Ik ben ook helder voelend, en dat werkt in dit geval wel in mijn voordeel denk ik. Ik was in december al gestopt met roken, en dronk al een paar jaar geen alcohol meer, dus dat was fijn. Ik ben dus gezonder gaan eten. (Zie ook: dieet-bladzijde)

Ga één pijl verder Ga één pijl terug terug naar het begin van deze bladzijde Ik ben wel geschrokken waar allemaal wel niet suiker in zit! In de supermarkt let ik dus erg goed op, maar inmiddels weet ik wel ongeveer wat kan en wat niet. En ik ben op zoek gegaan naar een biologische winkel hier in de buurt, nou die’s dus 30 km hier vandaan, maar dat geeft niet, zo nu en dan slaan we daar dus heerlijke boodschappen in. Ook ben ik een eigen groentetuintje gaan maken, alleen vinden de wilde konijnen het erg lekker allemaal, dus ik moet nog een kasje kopen, want dit werkt niet echt.

Ook ben nog fanatieker gaan mediteren en ben daarbij veel positieve affirmaties gaan gebruiken. Ook kon ik de MS uiteindelijk al heel snel accepteren. Ik zie het echt als een soort levensles.
De MS is voor mij bovenal echt een alarmbelletje geweest dat ik uit mijn angsten moest stappen en nu echt moet gaan leven! (Zie ook MS als leerweg) Ik wil heel graag mensen helpen, vandaar dat ik vorig jaar een spiritueel centrum heb opgebouwd met mijn moeder, en ik doe de beroepsopleiding tot aurahealer en reader: www.caduceus.nl . Dat is echt mijn doel! MAAR dan moet ik wel eerst echt helemaal uit mijn schulp kruipen! Ik ben namelijk op mijn 18e en 19e zwaar depressief geweest met straatvrees en mensenvrees en door ons centrum kroop ik al heel langzaam uit mijn schulp omdat ik op die avonden wel onder groepen mensen moest zijn, voor mijn gevoel zou ons centrum mijn genezing zijn. Ook ben ik heeeel sterk geworden door de eerste 3 blokken zelfhealing van mijn opleiding.
Maar de MS was de druppel! Ik doe alles nu weer. Sinds ik de uitslag heb gekregen ben ik zo veranderd! Ik ben me echt zo sterk als een beer gaan voelen, en ben mijn hele kwetsbare gevoel wat ik echt heel extreem voelde naar de buitenwereld kwijt geraakt. Ik ben goed zoals ik ben ik ben mooi zoals ik ben, en zo wil ik nu ook leven! Ik ben altijd maar weggekropen, me verstopt, nu niet meer! En ik laat me nu zeker niet meer klein maken door de MS! Ik ben de baas over mijn leven! Ik wou hier nooit echt zijn voor de volle 100% Maar nu voor 1000%! Ik wil nog veel te veel doen!

Ga één pijl verder Ga één pijl terug terug naar het begin van deze bladzijde Ik ben de MS gaan bedanken in de meditaties want dat voel ik echt heel sterk, omdat ik er zo veel kracht door heb gekregen, niet normaal. (Zie ook Dankbaarheid)
Uiteindelijk heb ik de MS verteld dat ik de les heb begrepen, en of ze mij een beetje in liefde wou los laten, en of ik haar in liefde wat los mocht laten. Voor mijn gevoel is dit zeker gebeurt.
2 week terug ben ik voor het eerst naar bioresonantie therapie geweest www.bioresonantie.nl . Mijn moeder was daar een paar week terug met mijn zus voor haar allergie. En toen vroeg mijn moeder of hij ook wat kan doen tegen MS. Toen vertelde hij dat de vrouw voor hun die weg liep daar voor het eerst kwam in een rolstoel. Het schijnt dus vaak erg effectief te zijn tegen MS. Omdat ik het meeste last heb van vermoeidheid is hij daar mee begonnen. Uiteindelijk gaan we zo proberen om de MS stop te zetten. Ik ben nu dus anderhalve week verder na mijn eerste behandeling, en volgens mij heb ik al ietsje meer energie… J Maar we zullen het zien maandag bij de 2e afspraak.

En verder gebruik ik vanaf het begin dat ik de uitslag heb Propolis. Dit is een middel in pilvorm dat wordt gemaakt door bijen om zo hun nest ziektevrij te houden, aangezien ze daar met zo’n 6000 bijen leven. Dit zou ook ontstekingen inkapselen zoals ik het begrijp. Ik voel me hier erg goed bij ook! (zie www.pronatura.nl )

Ga één pijl verder Ga één pijl terug terug naar het begin van deze bladzijde Verder luister ik erg goed naar mijn lichaam, zo doe ik bijna elke middag een middagdutje. Ik doe absoluut geen dingen die niet goed voelen voor mij. En verder ben ik echt heel erg gaan genieten van leuke dingetjes doen met mijn vriend buiten de deur bijv. Alles maar eventjes want te lang is nog te vermoeiend. En zo alles bij elkaar gaat het dus heel goed!
Als ik wel te druk doe of te veel doe dan verneem ik dat aan mijn lichaam door tintelingen in mijn handen of dan krijg ik een stijf gevoel in mijn linkerarm. Maar ga ik dan slapen, of een paar daagjes weer rustig aan doen dan trekt het al weer heel erg snel weg. En zo leer ik steeds beter mijn nieuwe grenzen kennen. Verder doe ik schoonmaakwerk, maar ik zit nog steeds in de ziektewet. Ik kan het nog lang niet opbrengen om weer aan het werk te gaan ondanks dat ik het wel mis. Maar ik ben heel zuinig op mijn lichaam en op mijn energie.

Ik moet eerst maar weer es zover komen dat ik bijv. weer normaal een stuk kan fietsen zonder dat ik daar eerst 3 dagen weer van bij moet komen. Maar hier treur ik niet om, want alles gaat zo lekker nu, ondanks dat ik verder nog niet echt veel doe. Ik geniet weer echt volop van het leven!

Maar echt het allerbelangrijkste hé is: LUISTER NAAR JE LICHAAM!!!

Ik sta er verder heel nuchter in. Het gaat nu heel goed met me gelukkig, maar ik besef ook heel erg goed dat dat ook om kan slaan. Omdat ik het zo snel kon accepteren werd ik daar ook weer wat onzeker van eerst, van ja kan dat wel? Dus ik ben toen echt heel bewust bezig geweest om te huilen en heel verdrietig te zijn, en me ook de ergste situaties voor te stellen. Maar het wou gewoon niet, ik heb het echt al helemaal geaccepteerd. Maar ik denk/weet natuurlijk wel dat als ik weer een schub krijg en echt verlamd raak aan mijn ledematen o.i.d dat ik het dan wel heel zwaar zou krijgen en waarschijnlijk eerst echt kapot zal zijn. Maar ja, dan is dan. Ik leef in het nu, en ik ga me niet nu al uit het veld laten staan doordat ik weet dat zoiets misschien uiteindelijk zal kunnen gebeuren. Misschien dat ik nu wel daardoor een beetje dubbel van het leven ben gaan genieten …(nu het nog kan?) Maar dat gaat wel onbewust, en ik geniet 100 uit, dus heb daar geen problemen mee!

Veel liefs Karin, en sterkte, succes, en vooral genietse van alle mooie goede dingen in het leven, hoe klein of groot ze ook mogen zijn! reageer.
Karin heeft ook een eigen website: www.papillon.tk

aurahealing   angst voor scan   prednisilon   affirmatie   neuroloog   informatie behoefte   dieet   suiker   affirmatie_2   mediteren   leerpunt   dank   bioresonatie   Propolis   luisteren   

Ga één pijl verder Ga één Ervaring terug terug naar het begin van deze bladzijde E-71 Chinese therapeut   (Ontvangen 13-12-2004)
Hoi mijn naam is rina
Ik heb sinds 1998 ms. Ik ben viavia bij een chinese dokter terrecht gekomen,en ik moet zeggen dat ik er veel baat bij heb. Ik gebruik het nu ruim een week (een soort kruidenthee)en ik heb weinig last meer van de zenuwpijn in mijn been en ik loop ook veel beter. Ze zei dat ze iemand ook, met ms, heeft behandeld die tot haar middel was verlamd. Maar nu haar benen weer wat kon bewegen. Ze heeft een site:    www.meilong.nl  
Ik hoop dat je er wat aan hebt.

Beste Rina,

Dankje wel voor je reactie en informatie, een week lijkt me vrij kort om het effect al te beoordelen. Maar ik begrijp dat je je er beter door voelt, en dat is heerlijk. Mag ik je ervaring er op mijn site bij zetten en zou je me alsjeblieft ook over het vervolg op de hoogte willen houden? anneke.

Je mag het van mij op je site gebruiken, en als er verranderingen zijn dan laat ik het je weten. groetjes rina. reageer.
Ga één pijl verder Ga één Ervaring terug terug naar het begin van deze bladzijde    E-73 Ervaring van Linda   (ontvangen 13-12-2004)
Hoi Anneke,
Ik heb sinds 23 oktober 2003 twee schubs achter de rug met een interval van 11 maanden.
Ik ben heel blij dat je deze website hebt opgezet want ook mijn neuroloog heeft niets beters te bieden dan: binnenkort start er een nieuwe medicijnenonderzoek waarvoor je misschien in aanmerking kunt komen".
Ook ik heb al veel baat bij o.a. het dieet van MacDougall.
Vooral het grotendeels weglaten van geraffineerde suiker en cacao heeft van mij een nieuw mens gemaakt.
Wat mij vooral verbaasd heeft de afgelopen drie maanden dat ik nu bezig ben met het dieet is het grootste effect wel het weglaten van fruit als appels, sinaasappels, rozijnen etc. Deze bleken een direct effect op mijn blaas te hebben en veroorzaken branderigheid in mijn boven- en onderbenen. Ik ben heel nieuwsgierig of andere mensen deze ervaring ook hebben.
Eindelijk een website waar je iets aan hebt. Bedankt, Linda.     reageer.
Zie ook het persoonlijk verhaal over ROGER MACDOUGALL vertaald door Eddy Thijsman. Hij heeft een aparte site over dit dieet gemaakt:   users.pandora.be/multiple.sclerose/   en de algemene dieetbladzijde van deze site:
Ga één pijl verder Ga één Ervaring terug terug naar het begin van deze bladzijde 74. Ervaring met Healing Tao Herstelcursus van Hans    (Ontvangen 6-1-2005)
De grootste ervaring na 't volgen van de cursus healing TAO was voor mij het teruggevonden zelfrespect-zelfvertrouwen wat ik verloren was. Langzaam is dat weer opgekrabbeld en de cursus heeft daarvoor nieuwe steunpilaren aangereikt.     reageer


Hier is nog plaats voor uw ervaring