Ga ťťn regel verder Geregistreerd copyright by A. Emmes, Utrecht 2002. Alleen deze tekst
 Ga naar de homepage. Ga naar de algemene trefwoordelijst. Hele bladzijde of verander alleen het gele menu

Ga ťťn pijl terug 44. Geduld
Aan het eind van mijn geduld is er altijd nog een stukje te gaan. Dan is mijn geduld al op en ben ik nog niet waar ik wilde wezen.
Als er iets is dat je van MS kunt leren dan is het wel acceptatie en geduld.
reageer
45. Kleurentherapie (1-6-2002 22:48)
Ik had graag gereageerd op je ervaringen met kleurentherapie, maar daar stond geen 'reageer' link bij.
Ongetwijfeld zijn er onder de lieden die beweren dat ze kleurentherapie beoefenen oplichters en jij bent slachtoffer van een van hen geworden.
De 'echte' kleurentherapie wordt maar op 2 plaatsen in Nl. gegeven: Lichtenvoorde en Ulvenhout. Deze mensen werden opgeleid door de Australische arts die de therapie heeft ontwikkeld. Medicijnen schrijven ze niet voor en de eerste sessie duurt liefst 4 uur. Volgende sessies duren 1 uur en vinden 1x per maand plaats. Mijn vrouw die lijdt aan hoge bloeddruk, hoofdpijnen en zeer pijnlijke ogen volgt de kleurentherapie in Ulvenhout. Ik wil niet beweren dat ze bij de eerste sessie al baat had. (De vervolgsessies moeten nog komen). Maar wat wel opmerkelijk is dat men direct al de juiste klachten wist. Mijn vrouw had vooraf al haar klachten opgeschreven om te zien of ze zouden kloppen met de diagnose van de therapiste. Het bleek wonderwel te kloppen en de betreffende therape ut noemde zelfs nog een klacht die zijzelf vergeten had op te schrijven. Tijdens de eerste sessie werd mijn vrouw gewaarschuwd dat er een tijdelijke verergering van haar klachten zou kunnen optreden en jawel hoor, al na zowat een uur begon't. Het werd zo erg dat ze de therapeut belde die daarna haar kleuren 'versterkte'. Veel heeft dat in eerste instantie niet geholpen. Toen ze de volgende dag weer belde werd er nogmaals een versterking toegepast en die had vrijwel direct resultaat. De rest van het verloop moeten we afwachten. Omdat ze al jaren sukkelt heeft ze uiteindelijk besloten tot kleurentherapie.
Dit mede op aanraden van een vriendin die als sinds haar kinderjaren leed aan psioriasis en daar nu helemaal, maar dan ook helemaal vanaf is. Verder was er tijdens de sessie ook een dame die na jaren van pijn en artsenbezoek eindelijk weer pijnvrij kon lopen (maar nog geen marathon, zoals ze bekende). Zo waren er meer personen aanwezig met goede resultaten.
Persoonlijk geloof ik niet in genezing op afstand, maar opmerkelijk is het wel.
De kosten vallen mee. 58 euro voor de eerste sessie en 15 euro per maandelijkse (1-uurs) sessie.
Zie ook ( E-1) en ( R-29) Who else but RobbieD! reageer

(2-6-2002) Nog even dit:
een vriendin van mijn vrouw met wie wij de zaak bespraken vertelde dat zij ook kleurentherapie had gevolgd in Lichtenvoorde (bij mevr. Van der Aa).
Daar werd ze na haar 3e bezoek weggestuurd met de mededeling dat kleurentherapie haar verder niet kon helpen. Zij leed aan een vervelende stoornis van de bloedcirculatie - als gevolg van een auto-ongeluk waren haar kleine haarvaten beschadigd en bepaalde zenuwbanen doorgesneden. De vraag is welke alternatieve genezer is ook zo eerlijk? Who else but RobbieD!
E-46: APS (29-6-2002)
"22/02/02 ---- APS-therapie ---- Ruim twee jaar geleden is bij mij de diagnose MS gesteld. Ik heb sindsdien eigenlijk pas twee echte aanvallen gehad, een keer in mijn benen en onderlijf en de andere keer was mijn oogzenuw onstoken. Tot nu toe heb ik echter nog nooit pijn gehad vanwege mijn MS. Medicijnen heb ik ook nog nooit genomen.
Wel heb ik af en toe eens klachten zoals een licht doof gevoeld dat overal in mijn lichaam kan optreden. Onlangs heb ik een artikel gelezen over APS-therapie. Een apparaat met 4 elektrodes brengt kleine niet voelbare stromen over op het lichaam. Het lichaam komt weer op gang waardoor het immuunsysteem weer gaat functioneren. Wie heeft er ervaring met deze therapie en wat zijn de resulaten."

Dit is een brief van John, die wij hebben gecopieerd uit het gastenboek van MS-Web. Door deze brief geinspireerd hebben wij (Will, Vanessa (de partner van Will) en Anneke (een gezamelijke vriendin)) een APS machine gehuurd. De kosten zijn nog steeds pittig, maar gezien de resultaten (zie ook E-31 en www.apstherapy.nl ) dachten wij dat dat de moeite wel waard was.
Heeft U interesse om mee te doen aan deze "proefrit", en deelt U mee in de kosten, woont U binnen bereik van Vlaardingen? De behandeling is de eerste twee weken elke dag, en duurt ongeveer een half uurtje.

Beste Anneke, (30-6-2002)
Als het kan is het inderdaad de bedoeling dat je mijn brief op jouw site opneemt.
Riens brief (E-31) is inderdaad dezelfde, deze was voor ons de inspiratie om APS uit te proberen, vandaar dat ik deze als "quoteĒ heb gebruikt.
ďWijĒ, dat zijn Will (59 jaar oud, 9 maanden MS, met voornamelijk evenwichtsproblemen en pijn in benen en voeten), Anneke (36 jaar oud, 6 jaar MS met balans problemen en 90% van de tijd in rolstoel of scooter) en Vanessa, de vrouw van Will en een vriendin van Anneke.
Om een APS machine te kopen, moeten we ongeveer Ä 2000,= investeren, daarom hebben wij besloten er eerst eens een te huren. Als iemand met ons mee zou willen doen zou diegene ongeveer een half uurtje en Ä10,= per dag kwijt zijn. (net als wij hoor).
Eigenlijk is het voor ons ook een avontuur, want wij hebben zelf ook nog geen ervaring met APS.
Wij gaan ervoor, doe je mee??? Om mee te doen of om wat meer informatie, kunt U contact op met Vanessa .
Groetjes, Vanessa. reageer

48. Warmte, hittegolf (30-7-2002)
Wat kun je zelf doen om de warmte zo draaglijk mogelijk te maken waardoor je klachten zo beperkt mogelijk kunt houden.
 1. Vermijd de zon.
 2. Vermijd zoveel mogelijk warme plaatsen.
 3. Doe het heel rustig aan.
 4. Bereid makkelijke maaltijden waar niet of nauwelijks de hitte van een fornuis aan te pas komt. Grote koude maaltijdsalades bijvoorbeeld zijn met dit weer een uitkomst en heel goed zelf te maken (of te laten maken!).
 5. Drink veel en koud (geen alcohol).
 6. Zorg voor zoveel mogelijk afkoeling zoals:
  1. Ventilatoren (niet in de wind van de ventilator gaan zitten maar de wind de omgeving koel laten houden).
  2. Enkele lege flesjes Spawater van Ĺ liter invriezen en als koeling gebruiken op je lichaam, polsen, voorhoofd etc.(niet helemaal vol doen want water zet uit), Pas op voor bevriezing als je niet goed meer kunt voelen, laat het water dan eerst even wat ontdooien en/of wikkel het flesje in een doek.
  3. neem regelmatig een lauw/koude douche (niet koud!) en droog je niet af (pas op voor tocht!), het water zorgt voor afkoeling van je huid.
  4. zet voor de warme nachten een bak water klaar waar je af en toe je handen en voeten in kunt doen om af te koelen.
 7. Probeer 's morgens heel vroeg of 's avonds wat beweging te krijgen.
Lilian reageer
49 Enzymtherapie (6-8-2002
Beste Anneke,
Wat MS betreft heb ik behoorlijk wat ervaring. Ik heb het minstens 30 jaar. Ik weet dat eigenlijk nog maar sinds 1995, toen in Dijkzigt, Rotterdam de diagnose is gesteld.
De klachten die ik daarvoor had zijn indertijd, toen er nog niet de diagnosemogelijkheden via de MRI scan waren, afgedaan als zijnde een langzaam verlopende spierziekte.
Ik neem niemand de verkeerde diagnose kwalijk, want ik had ook niet de duidelijke MS-klachten.
Ik heb namelijk nooit oogproblemen gehad en heb nu (ik ben 72) nog steeds geen bril nodig.
Ik had toen ook geen coordinatieproblemen, alleen een slepend linkerbeen en ik was dodelijk vermoeid, waarvoor ik van de huisarts amfetaminen kreeg. (*1)
Naast de dodelijke vermoeidheid had ik ook migraine-aanvallen. Ten einde raad ben ik in 1975 bij de enzymtherapie terecht gekomen. Na 3 maanden waren mijn ernstige vermoeidheid en de migraine verdwenen en dat is niet niks als je al 10 jaar doodmoe bent en ze je steeds hebben wijsgemaakt dat het tussen je oren zit. Ik ben voor deze klachten toen behandeld met de combinatie van de enzympreparaten Vasolastine/Coliacron en Enzybios.
Omdat dit voor mij de ideale combinatie was, ben ik daar mee doorgegaan. Ik voelde me prima en dat moeilijk lopen nam ik maar op de koop toe, nog steeds in de veronderstelling dat het de een of andere spieraandoening was, waarvan ik de officiŽle naam niet hoefde te weten, omdat ik wist dat er aan spierziekten helemaal niets te doen is.

Ik redeneerde: ik ga zo gezond mogelijk leven, ik heb er de enzymtherapie bij en ik zie wel ďwaar het schip strandtĒ.

In 1995 Ė 20 jaar later Ė ging het inderdaad helemaal fout. Ik kreeg spasmen, 3 per minuut, dag en nacht.
De neuroloog in Bergen op Zoom wilde mij zelfs niet onderzoeken. (*2)
Het was een oud probleem en ik moest natuurlijk weer aan de chemische middelen. Dat wilde ik niet. Ik ben voor een second opinion naar Academisch ziekenhuis Dijkzigt in Rotterdam gegaan.
Daar hebben ze eerst 3 weken gezocht naar een hersentumor, want daar leken mijn verschijnselen op. Toen dat niets opleverde is men in een andere richting gaan zoeken.

Tot hun en mijn verbazing vonden ze 3 oude laesies van MS in de kleine hersenen, waarschijnlijk van een schub die ik in 1972 heb gehad na een borstoperatie. Ze waren heel verbaasd dat er later geen andere beschadigingen bijgekomen waren.

Ik, heb ze toen verteld over de enzymtherapie en ze het boek gegeven.
Ze vonden het heel interessant maar hebben er natuurlijk niets mee gedaan.

Ik 1977 heb ik, samen met een paar andere patiŽnten die ook prachtige resultaten hadden met de enzymtherapie, de PatiŽntenvereniging Enzymtherapie opgericht.
Ik ben daar tot 1995 secretaresse van geweest en heb ook de patiŽntenvoorlichting gedaan. Nu ben ik voorzitter van de vereniging.

Ik schrijf ook het voorlichtingsmateriaal, boeken folders etc. en ik houd onze website www.enzymtherapie.nl (E. info@enzymtherapie.nl) bij.

Met de enzymtherapie zijn een behoorlijk aantal ziekten met succes te behandelen. Vasolastine b.v.is het geneesmiddel dat wordt gebruikt bij hart- en vaatziekten. 80% goede resultaten!
Maar denk nu niet dat men in de reguliere geneeskunde dit middel wil gebruiken. Men heeft in 1980 en 1990 zelfs geprobeerd om dit middel te verbieden! Gelukkig hebben wij dat, samen met een groot aantal verontruste patiŽnten, kunnen verhinderen.
Het Ministerie, de Tweede Kamer en pers en TV moesten er aan te pas komen. Ongelooflijk dat men zo ver probeert te gaan om de medische professie (en het geld dat ze verdienen) te beschermen. (*3)

Wat MS betreft: daar heb ik in de loop der tijden veel over nagedacht en gelezen en zo mijn eigen visie ontwikkeld. Met enzymtherapie zie je zo ongeveer 60% verbeteren, in die zin dat het proces wordt stilgezet en er enige verbetering optreedt. Ik ken een aantal patiŽnten die, net als ik, al vele jaren stabiel blijven.

Bij anderen lukt dat niet. Zouden er verschillende oorzaken voor MS zijn? Is het een gradueel verschil? Is het misschien de combinatie met andere ziekten, b.v. een zwak afweersysteem of spijsverteringsproblemen? Hoeveel draagt een gezonde leefwijze bij aan het uitblijven van de progressie?

Zelf ben ik de mening toegedaan dat de grondoorzaak van MS een latent virus is, overgebleven uit de kinderjaren, dat zich in het zenuwweefsel heeft genesteld en dat actief kan worden als de weestand van het lichaam vermindert.

Misschien zijn verschillende vormen van MS te wijten aan verschillende achtergebleven virussen. Ik kom aan dat idee omdat men in de enzymtherapie het middel Enzybios gebruikt en dat is een virusdoder. Bovendien weer je daarmee allerlei infectieziekten die de weestand kunnen aantasten, zelfs een griep hoef je niet meer te krijgen.

Ik vind het zaak om je weerstand zo hoog mogelijk te houden. Dat is natuurlijk voor een groot deel een aangeboren zaak. De ene mens is van nature nu eenmaal sterker dan de andere. Ik heb het geluk om een sterk gestel te hebben, gewoon overgeŽrfd uit de familie. Ik heb b.v. ook nooit last gehad van allergieŽn of spijsverteringsproblemen. Dat kan bij mij dus de oorzaak niet zijn.

Maar ik denk dat, wanneer je MS bij je hebt, dit sneller naar buiten zal komen en erger zal uitwerken als er ook nog andere negatieve factoren zijn. Dat is mijn mening, die ik echter graag ruil voor een betere.

Ik denk dus dat een gecombineerde aanpak het beste werkt.
Als ik mensen die MS hebben een advies mag geven, dan raad ik ze aan: enzymtherapie + extra vitaminen (ik heb zelf ook een orthomoleculaire opleiding gehad), b.v. Immunonorm of Ortho-oxydant. Dat zijn combinaties van vitaminen die ontgiften en het afweersysteem versterken + gezonde natuurlijke voeding + een gezonde leefwijze,voldoende rusten, niet roken en drinken. Ik zie dan hele mooie resultaten.

Ik maak me wel eens kwaad over de onrechtvaardigheid waarmee je te maken krijgt. Voor mijn vorm van MS en op mijn leeftijd heeft de reguliere gezondheidszorg mij niets te bieden. Ik kom zelfs niet meer bij een neuroloog. De oplossing die ik zelf gevonden heb is natuurlijk en wordt DUS niet betaald. Ik heb MS en draai zelf op voor de kosten van mijn behandeling!

Ik zou nog heel veel kunnen schrijven over alles wat ik in de afgelopen 25 jaar heb meegemaakt door mijn werk voor de PatiŽntenvereniging Enzymtherapie. Voorlopig laat ik het hier maar bij.
Wilt u nog meer informatie? e-mail U mij dan via de patiŽnten vereniging (E. info@enzymtherapie.nl). Ella M. Dankaart. reageer (via deze website)

ad *1: Amfetaminen zijn pepmiddelen die onder de verzamelnaam "Speed" ook in de drugsscene opduiken. Sommige vermageringsmiddelen die alleen op doktersrecept verkrijgbaar zijn bevatten amfetaminen. (terug)

ad *2: U kunt in zo'n geval een klacht indienen, en/of een second opinion vragen. Zie hiervoor de bladzijde over PatiŽntenrechten. De NPCF kan u hierin ook bijstaan en verder helpen. (terug)

ad *3: Zie ook Argos, Kritische kanttekeningen en de Informatie bladzijde. (terug)

ad *4: Over de enzymtherapie heb ik een informatieboek gescheven.
De Nieuwe Weg.
Uitgave Patientenvereniging Enzymtherapie, Bergen op Zoom ISBN 90 94 01 528-5
Te bestellen door storting van Ä 8,-- op postbank 304 36 79 t.n.v. Patientenvereniging Enzymtherapie, Donkenweg 5, 4707 XT Roosendaal onder vermelding De Nieuwe Weg
In september geven wij een nieuw boekje uit: "Wie geneest heeft gelijk..." Het is een boekje met 63 getuigenissen van patiŽnten en informatie over de preparaten.
50. Ervaring met een Tens-apparaat. (7 augustus 2002)
Er is 2 maanden geleden de diagnose m.s. bij mij vastgesteld,dit was voor mij geen verrassing want de klachten had ik al 10 jaar. Deze verergerde toen ik stopte met de behandelingen van stijve spieren en gewrichten met een tens apparaat.
Een korte omschrijving van dit apparaat is er worden korte stroomstootjes (zelf in te stellen) op de vermoeide spieren of gewrichten gegeven.
Deze methode gebruik ik nu weer 1 maand en de vervelend vermoeide spierpijnen beginnen al te een stuk verdragelijker te worden. Ik gebruik dit dan ook voor mijn hele lichaaam en draag dit door zijn kleine formaat 10 bij 5 cm altijd weer bij mij.
Het is te verkrijgen via de huisarts en wordt vergoed door het ziekenfonds.Hopende dat iemand hier ook baat bij heeft. M.V.G. Koos. reageer
51 ERVARING met resonantie therapie (ontvangen: 5-9-2002)

Nagekomen telefoontje 19 september. Suzanne belt: ze ligt bijna totaal verlamd in bed en moet met een lift in en uit bed getild worden.

Twee maanden geleden kreeg ik via een vriendin van mijn zoon een artikel over resonantie therapie. Op jouw website wordt gesproken over bio-resonantie therapie, maar dat is toch iets anders. Op www.ngcenergyhealing.com kan je er over lezen.
Het wordt gegeven door Jacob Duursma & Erik Alleman, Ze heten NGC-Energy-Healing bv.
Ze werken met apparaten die electromagnetische golven uitzenden. Er zijn meer therapieen die met deze apparaten werken, blijkbaar hebben Jacob en Erik nieuwe apparaten geintroduceerd of gecombineerd.
Mijn zoon vond dat ik erheen moest. Ik was ook nieuwsgierig en eigenlijk ten einde raad over mijn situatie. Ik heb zes weken geleden mijn eerste afspraak gemaakt, en ben er nu drie keer geweest. Het is een hele ervaring!
Ik woon vrij ver vanaf Veldhoven. Dus daarheen gaan met auto en rolstoel en zoeken was een klus.

1e keer
Uiteindelijk duurde de sessie daar ook heel lang:ik moest aan drie apparaten zitten. De eerste behandeling heeft een paar uur duurt. Ik ben er uiteindelijk een hele middag geweest.
Maar het resultaat na de eerste keer was sensationeel: ik kon meteen bij thuiskomst met mes en vork eten en beter staan. Ik voelde weer 'massa'. Mijn huisgenoten vonden me ook vrolijker. Dit bleef een aantal weken en zakte weer een beetje in. Dat positieve gevoel ging niet weg: ik had iets gevonden dat verbetering gaf!

2e keer
De tweede keer was niet zo spectaculair, maar wel ingrijpend. Ik werd opeens na een half jaar weer ongesteld.(over hormonen kan ik ook een boek schrijven.....)

3e keer
De derde keer, afgelopen zaterdag, was heel zwaar. Ik werd heel moe en geeuwerig. De dag er na kreeg ik allerlei herinneringen uit mijn leven, alsof ik naar een film zat te kijken, en werd er somber van. Huilerig en gedeprimeerd. Gisteren heb ik Jacob maar gebeld, want het ging niet goed. Ik had zelfs het idee dat de ms weer erger werd. Jacob verzekerde me dat ik enorm aan het ontgiften was geslagen en dat ik veel water moet blijven drinken, en dat het ellendige gevoel voorbij gaat. Toen ik in de praktijk was, heb ik twee andere ms-patiŽnten gesproken. Zij hebben allebei veel baat bij deze therapie en gaan ermee door.
Ik vond de laatste keer therapie te zwaar. Ik reageer blijkbaar erg hevig. Ik heb ontzettende spasmen momenteel, af en toe lijkt het wel alsof mijn spieren de macht hebben overgenomen. Is dit door de therapie of is het de ms die opspeelt? Opm.1.
Wel een teken dat de zaak in beweging is! Jacob begeleid je wel bij de sessies, maar het ontgiften gebeurt uiteindelijk wel thuis en of alleen veel water drinken de oplossing is....Een extra doos Kleenex in huis halen is ook aan te bevelen! Suzanne (5-9-2002)

Nagekomen telefoontje 19 september 2002. Suzanne belt: ze ligt bijna totaal verlamd in bed en moet met een lift in en uit bed getild worden. De gebelde Jacob klonk nog steeds positief en zegt dat het ontgiften bezig is en dat deze fase weer overgaat.

Opm.1: Dit hoeft geen of-of situratie te zijn. Het kan immers ook allebei gelijktijdig het geval zijn. Het zou zelfs zo kunnen zijn dat de trilling de MS heeft geactiveerd. Er is nog maar heel weinig bekend over hoe dit fenomeen werkt. terug

Opmerking A.E.: Het zou kunnen dat Jacob gelijk heeft. Bij ontgiften is het gebruikelijk dat oude symptomen opduiken. Het is echter zonder meer duidelijk dat deze behandeling in dit geval, te rigoreus en te intensief is geweest.
Wanneer vastgezette gifstoffen worden losgemaakt, zonder daarna de rust te nemen, en de tijd te krijgen om dat gif ook af te voeren, dan vergiftigen die vrijgekomen gifstoffen de mens opnieuw en ongecontroleerd en kunnen ze hem ook opnieuw beschadigen.
Daarom lijkt me uiterste voorzichtigheid met dit soort therapieŽen absoluut geboden. Ontgiften hoort altijd uiterst langzaam, zeer voorzichtig en goed begeleid te gebeuren. Zeker wanneer iemand in zijn verleden veel medicijnen heeft gebruikt. reageer
E-52: De ervaring die Ria me door de telefoon toevertrouwde (sep 2002)

1976 -78 regulier met ACTH, terwijl de diagnose MS wordt achtergehouden. MRI-scan nog ingespoten met radioactief materiaal in de Ursula kliniek te wassenaar, vele ruggenprikken. Links verlamd, dan weer recht verlamd, niet meer kunnen praten. Vond dat ze mensonterend werd behandeld en kreeg pas na eindeloze strijd de bijwerkingen van ACTH te horen en waarom ze zoutloos moest eten (ACTH kan verwoestend werken op de nieren en kan maagbloedingen veroorzaken). Ze werd woest en besloot liever gelukkig in een rolstoel te zitten dan zich deze "mensen" te moeten inlaten.
Ze hing het medisch circuit aan de wilgen en kwam met Jan Pieter de Kok, een iatrosoof, in aanraking. Die zei: "Ik ga je leren hoe je jezelf kunt genezen." Hoe?

"Wees zeer eigenwijs, neem niks van een ander aan, maar stel jezelf de vraag: voelt het goed of voelt het niet goed?"
Ook bij zijn regels was ze eigenwijs, ze volgde het macrobiotisch dieet 3 maanden, werd er saggerijnig van en is er weer mee opgehouden onder het mom: liever gelukkig in een rolstoel dan saggerijnig. Volgt sindsdien haar eigen dieetregels:
geen vlees geen vis, geen koffie geen alcohol geen thee, wel chocola met mate, krijgt er hoofdpijn van, dus niet te veel, maar wel reuze van genieten.
"Je moet het zelf uitvinden... je grenzen leren kennen, zo gezond mogeijk eten, goed voor je lichaam zorgen, bewust kiezen bij een feestje vooruit uitrusten, tijdens het feest uit je dak gaan en na het feest weer een week niks doen." Opm.2
Vond veel baat bij regressie-therapie. Terug gaan naar je jonge jeugd vanaf de conseptie en kijken welke misverstanden er in jezelf zijn ontstaan. Ze vind dat medicijnen niet helpen en zegt: "Je moet de oorzaak opzoeken en niet de symptomen bestrijden."
Leerpunten: voor jezelf te gaan, apostelgevoel.
Voelt zich nu blakend gezond en wil graag anderen helpen hun eigen weg te vinden. reageer

Opm 1 (A.E.): Jan Pieter de Kok is een omstreden figuur. De bond tegen de kwakzalverij is erg op hem gebeten en sommige patiŽnten lopen met hem weg. Zijn methoden schijnen nogal onconventioneel te zijn. (terug)

Opm.2 (A.E.): Uiteraard kun je alleen zelf je eigen grenzen ontdekken. Persoonlijk lijkt het me verstandig om iets minder "rŁcksichtsloss" met je grenzen om te gaan. Als je niet geheel "uit je dak" gaat, maar lekker aanwezig in je lichaam geniet van wat je doet, valt die week "plat" daarna wellicht te voorkomen. (terug)
53. Ervaring met Urinetherapie (ontv. 3-1-2003)
Dag Anneke,
Een jaar geleden heb ik twee mensen leren kennen die hun eigen urine dronken. Ik dacht er nog eens niet aan dat ik hetzelfde ooit maar eens zou proberen. deze twee mensen waren raw-food veganisten en hun urine was dus heel zuiver. Ze waren er zo positief over en dronken dat de hele dag, wasten er hun haar mee ...
Door hele dagen met hen op te trekken ben ik ook op de weg van het raw-food veganisme gegaan en na 10 dagen zette ik 'dť stap'. Het was helemaal niet vies en het stonk zelfs niet.
Ik heb dat een tijdje volgehouden en dan is dat weer in de vergeethoek geraakt om soms weer op te duiken. Ene keer had ik tijdens mijn veldwerk een infectie op mijn oog, het deed verschrikkelijk zeer en aangezien ik in the middle of nowhere zat, kon ik nergens natuurlijk naar een dokter. Ik heb er gedurende een kwartiertje urine op gedaan en de pijn verminderde en de volgende dag was er niets meer van de oogontsteking te bemerken.
Een maand geleden kwam ik terug van Guatemala en tijdens de eerste van de drie landingen werd ik bijna gek van de pijn in mijn oren, ik dacht dat elk moment mijn trommelvlies zou springen. afzien!!!
Ik dacht dat ik het kreeg want we zouden nog twee keer moeten opstijgen en dalen!! Dat zouden mijn oren nooit overleven ... tijdens onze overstap heb ik op het toilet een propje met urine in mijn oren gestoken en weg was de pijn. ik heb geen last meer gehad.
Telkens ik een wondje heb, doe ik er wat verse urine op en dat geneest wonderwel zo goed! Verder masseer ik er mijn haar mee (meerdere dagen oude urine), laat dat zo een uurtje zitten en spoel het dan uit maar ik heb soms schrik dat mensen het zullen ruiken dus daar moet ik nog mee experimenteren.
Hopelijk kun je er iets mee doen. Ik heb het boek van Coen van der Kroon gelezen en ik vind het een fantastisch boek, het zou verplichte literatuur moeten worden!!
Buiten mijn oud lief weet niemand dat ik dat doe, ik schaam me er voor, ook al is er niets om voor te schamen uiteindelijk.
Vriendelijke groetjes, Leen
reageer
Zie ook: R-43  
54. Ervaring met home-trainer (16-1-2003) Hallo Anneke, al een hele tijd ben ik bezig om mijn spieren te versterken met home-train aparaten, het doet me erg goed. In het begin trainde ik heel kort,dit heb ik langzaam op gebouwd, nu train ik iedere dag 40 minuten. Ik had erg veel pijn, hij is niet weg maar wel een heel stuk minder, en door het trainen van spieren heb ik een goede conditie opgebouwd. Ik kom iedere keer weer een stap je verder. en ik vind het heel leuk om te doen, ik vind het een hele uitdaging om mijn spieren zo goed mogelijk te laten functioneren. groeten van Marije reageer


Hier is nog plaats voor uw ervaring.