Ga één regel verder Geregistreerd copyright by A. Emmes, Utrecht 2001.. Alleen deze tekst
 Ga naar de homepage.  Ga naar de algemene trefwoordelijst. Hele bladzijde of verander alleen het gele menu
R-57   R-58   R-59   R-60   R-61   R-62   R-63   R-64   R-65   R-66   R-67   R-68   R-69   R-70   R-71   R-72   R-73   R-74   R-75  
Ga één pijl terug Reacties op deze site:
Hier is nog plaats voor uw reactie:   mijn reactie
Ga één pijl verder Ga één pijl terug Ga terug naar het begin van dit veld. R-70 (ontvangen 1-12-2004)
Wij zijn druk bezig met Prognos - zie www.prognos.info  . (komt dicht bij acupunctuur, maar dan zonder prikken)
Vooral ms patienten hebben hier baat bij gevonden. (???? a.e.)
Hebben jullie hierover ervaringen?
met vriendelijke groeten Herman van de Vijver
Ga één pijl verder Ga één pijl terug Ga terug naar het begin van dit veld. R-69 (ontvangen 10-11-2004)
Beste Anneke,
Bij toeval kwam ik op deze site terecht. Ik zocht naar een middel voor mijn rugpijn. Ik ben een man van 67 en heb al mijn leven lang rugproblemen. Bij een recente MRI bleek dat bij L4-L5 een compleet zwarte tussenwervel zit. Geheel uitgedroogd en drukkend op de wortel. In de jaren '70 kwam ik bij Gerard Croiset in Utrecht terecht, nadat ik eerst bij Dr. Kruimel was geweest voor een kalkinjectie.
Croiset woonde evenals Kruimel in Utrecht. Ik kan mij herinneren dat ik in een soort woonkamer kwam met meerdere andere patienten. Als je aan de beurt was, ging je in het midden van de kamer in een soort kappersstoel zitten. Gerard legde zonder dat hij het van mij had gehoord zijn hand bij de pijnlijke plek.
Er was een weldadige warmte voelbaar. Ik werd trouwens helemaal wat "verlicht". De pijn werd beduidend minder en als ik thuis gekomen toch weer pijn kreeg, mocht ik hem bellen. Zelfs aan de telefoon kon hij verlichting brengen. Het was een bijzondere man die als medium diende voor Prof.Dr. Tenhaeff die een eigen leerstoel had in de parapsychologie. Gerard was een heel krachtig medium met bijzondere helderziende gaven. Helaas leeft hij niet meer.
In die jaren kwam ik ook bij Yogi-arts Rama Polderman. Ook deze man was paranormaal begaafd. Zonder iets te vertellen wist hij waar ik pijn had. OOk ben ik bij een wichelroedeloper geweest die zo sterk was dat ik mijn bewustzijn verloor. Nu heb ik weer veel pijn en wacht op een oproep van de pijnpoli van de VU. Morgen ga ik een cranio-sacraal therapeut proberen. Ik geloof absoluut in de paranormale gaven van een mens, zij het niet van iedereen die beweert erover te beschikken.
Croiset was een grootheid met verbluffende gaven. Ik zou willen dat er nog Croisets rondliepen. Dat was het. Misschien mag ik iets van je horen? Rinus. reageer
Hallo Rinus. De dochter van Croiset heet mevr. N. Veerman. Zij heeft zijn praktijk in Utrecht, op hetzelfde adres, overgenomen en is minstens even goed als haar vader was. Op de Ervaringsbladzijde van deze site kun je, wanneer wanneer je op personen klikt over beide wat sumiere informatie vinden. anneke.
Ga één pijl verder Ga één pijl terug Ga terug naar het begin van dit veld. R-68 (Ontvangen 25-8-2004)
Hallo janine!
Ik heb uw oproep aangaande Ismakogie gelezen en denk u daarbij behulpzaam te kunnen zijn. (R-57)
In 1995 heb ik mij daar een Duits boek over gekocht. De titel is ‘Ismakogie’ met als ondertitel "Schön - geschmeidig - lebensfroh durch Befreiung von Haltungsschäden" van DR. med. Martha PodleschaK. De doelstelling van het boek is het herstellen van houdingsschaden.
Ik heb dit boek niet gekocht omdat ik het, zoals u, nodig had voor mijn beroep maar omdat ik geïnteresseerd ben in natuurgeneeskunde en al wat alternatief is. De prijs van het boek weet ik niet meer maar ik heb nog wel het adres waar ik het besteld heb.
DR. med. Martha PodleschaK. Neutorgasse, 5/8 - 1010 Wien - Oostenrijk.
Op de naam van de auteur kan u ook veel informatie op internet vinden en hieronder zet ik twee website adressen voor informatie:   www.ismakogie.at/podleschak.html   www.gesundheitstrends.de/gesundheitstrends/therapien/ismakogie.php   Ik hoop u hiermee van hulp te kunnen zijn. Vriendelijke groeten Jeanine
Ga één pijl verder Ga één pijl terug Ga terug naar het begin van dit veld. R-67 Chinese therapeut (Ontvangen 13-12-2004)
Hoi mijn naam is rina
Ik heb sinds 1998 ms. Ik ben viavia bij een chinese dokter terrecht gekomen,en ik moet zeggen dat ik er veel baat bij heb. Ik gebruik het nu ruim een week (een soort kruidenthee)en ik heb weinig last meer van de zenuwpijn in mijn been en ik loop ook veel beter. Ze zei dat ze iemand ook, met ms, heeft behandeld die tot haar middel was verlamd. Maar nu haar benen weer wat kon bewegen. Ze heeft een site:    www.meilong.nl  
Ik hoop dat je er wat aan hebt.

Beste Rina,

Dankje wel voor je reactie en informatie, een week lijkt me vrij kort om het effect al te beoordelen. Maar ik begrijp dat je je er beter door voelt, en dat is heerlijk. Mag ik je ervaring er op mijn site bij zetten en zou je me alsjeblieft ook over het vervolg op de hoogte willen houden? anneke.

Je mag het van mij op je site gebruiken, en als er verranderingen zijn dan laat ik het je weten. groetjes rina.
Ga één pijl verder Ga één pijl terug Ga terug naar het begin van dit veld. R-66 Ayurveda (Ontvangen 7-8-2004) Geachte, Graag wil ik u erop wijzen dat het voertuig van Shiva de stier Nandi is en niet de cobra. Het voertuig van Vishnu is de adelaar Garuda en niet de stier. Deze twee zaken zijn me onmiddelijk opgevallen, veel meer heb ik niet gelezen. Hopelijk zitten er niet nog een deel onnauwkeurigheden in de beschrijvingen. met vriendelijke groeten, Eddy M.
Ga één pijl verder Ga één pijl terug Ga terug naar het begin van dit veld. R-65 Bijen en steken (Ontvangen 14 juni 2004 ) Heb zonet je website met een glimlach doorgekeken. Soms zelfs grinnikend. Zelf ben ik een enkele keer ook zo obstinaat in mijn denken. In ieder geval wel behoorlijk anarchistisch. Dus sprak mij deze site wel aan. Verwacht men meestal niet van mensen die 58 jaar oud zijn. En ook nog imker. Een "ouderwets" beroep.
Maar goed, was dus op zoek naar materiaal om mijn eigen onzekerheid en twijfel gerust te stellen. Omdat ik ook een "kwakzalver" ben die bijen in andermans lichaam laat steken. Bij een MS-patient dus.
Heb gewoon twijfels of ik dat wel maken kan. Want de eerste paar keer deed het hem behoorlijk pijn. En ook die bijen doodmaken was voor mij niet zo makkelijk te accepteren. Want dat is bijna altijd de consequentie van die stekerij.
Weet niet precies wat jij aan die MS doet en of je ook ervaring hebt met dat stekerige gedoe, maar als je dat zou willen, vertel mij er dan eens meer over. Want mijn onzekerheid heeft natuurlijk bijna alles te maken met de onbekendheid.
Heb vorige week zelfs een website gemaakt om meer feed-back te krijgen. Gewoon heel primitief hoor. Was net behoorlijk jaloers op de jouwe. hahaha
Wil je niet reageren is dat ook best hoor. Maar als je mij dat plezier wel wilt doen... Sterkte met de hele handel. J.
Hallo J, Zelf heb ik geen ervaring met bijensteken en het feit dat bijen dood gaan nadat ze gestoken hebben, vind ik zorgelijk. Zelf heb ik nooit middelen of medicijnen geaccepteerd voor mijn MS. Ik geloof meer in het verbeteren van de communicatie tussen lichaam en geest. Ik zou niet weten wat ik zou kunnen zeggen om je aarzeling te verminderen want ik voel ook enige scepsis en aarzeling bij dat bijenverhaal. Mijn website beoogt informatie te geven en er zijn nog al wat mensen met MS die iets met bijen doen en als ik dat soort ervaringen binnenkrijg dan zet ik die erbij. Als je het leuk vind dan kan ik jouw e-mailtje er ook bij zetten om de kant vande imker te belichten. met vriendelijke groet, anneke
(17/06/2004) Dag Anneke, Bedankt voor je reactie en het aanbod.
Hierdoor heb ik er nog eens goed over nagedacht en kom daarbij tot de conclusie dat ik eigenlijk tijdens mijn zoektocht op het internet alleen maar de rechtvaardiging van mijn handelen zocht.
En die vind ik uiteraard alleen maar in mezelf en niet op het internet. Of dat de moeite van het vermelden op jouw site waard is vraag ik me dan ook af. Misschien is het wel goed voor mensen, die in deze materie geinteresseerd zijn, om eens mijn website te bezoeken. Maar dat een MS-patient of familielid geinteresseerd is in de visie van een imker lijkt mij stug.
Maar goed, wie weet? www.bijengif.info is het adres.
Groeten, J.
P.s, Grappig eigenlijk dat een keer heen en weer mailen plotseling zo verhelderend kan werken.Als ik iets voor jou kan doen dan geef maar een gil.
Ga één pijl verder Ga één pijl terug Ga terug naar het begin van dit veld. R-64-Floressence (Ontvangen 01-04-2004 )
Beste Anneke, Naar aanleiding van Canadian Essence oftewel Floressence wil ik reageren. Gisteravond 31.03.04 was hierover een uitzending op de Duitse TV. Het was zeer interessant over de werking van deze Indiaanse kruidenthee. In het programma kwamen enkele mensen aan het woord die d.m.v. deze thee van hun ziekte (kanker) zijn genezen maar het gaf volgens hun ook heel veel baat ter voorkoming van griep, verkoudheid etc. Hierbij de link naar de presentator: www.daserste.de/fliege/ Hier vind je e.e.a. over het programma en het programma wordt ook nog eens herhaald. Met vriendelijke groeten, Leo België
Ga één pijl verder Ga één pijl terug Ga terug naar het begin van dit veld. R-63 (Ontvangen 6-3-2004) Ik heb misschien een zeer bruikbare tip voor mensen die last hebben van obstipatie. Daarvoor gebruik ik zelf het knäckebröd Fjord van volkoren roggenmeel met sesamzaad. Het zorgt voor "luchtige" ontlasting. Het is zeer voordelig en te koop bij Dirk v.d. Broek.

Ga één pijl verder Ga één pijl terug Ga terug naar het begin van dit veld. R-62 (Ontvangen 17 februari 2004)
Beste Anneke. Ook al heb ik geen MS ik vind het zo de moeite waard om deze CD in mijn bezit te krijgen. Wat is de prijs van de CD en hoe wil je het geld ontvangen?
Er staan zoveel tips en interessante zaken op jouw website die ook voor andere mensen die een ziekte hebben van toepassing zijn. Ik heb bewondering voor de opzet van de website. Zo uitgebreid en overzichtelijk en je kunt overal van ieder punt doorklikken zonder dat je het beginpunt kwijtraakt en het daardoor onoverzichtelijk wordt. Hulde voor al je werk.
Ik zelf heb COPD waarvan de oorzaak niet meer is te traceren. Waarschijnlijk heb ik in de 2e WO dit opgelopen, maar door gebrek een medicijnen en daarna onvoldoende aandacht besteed aan mijn klachten is dit uitgegroeid tot COPD. Je moet er maar mee leren leven, zeggen dan de artsen en dan heb je het gehad. Met vriendelijke groet, Theo    reactie
Ga één pijl verder Ga één pijl terug Ga terug naar het begin van dit veld. R-61 op urinetherapie E-53 (Ontvangen 29-11-2003 ) Je kunt er beter voor uit komen dat je urine therapie doet. Ik doe het sinds kort ook en had er in het begin veel baat bij, nu begin ik de gevolgen er van te ondervinden, hoofdpijn en exeem op mijn voet. Maar iedereen mag van mij weten dat ik het (urine)gebruik.ik drink het en neem voetbaden. groetjes jos    reactie
Ga één pijl verder Ga één pijl terug Ga terug naar het begin van dit veld. R-60 BCE (Ontvangen 29-11-2003 ) Hallo Anneke, Ik heb op je site gekeken en vind hem zeer indrukwekkend. Er staat veel nuttige informatie op. Ik ben zelf BCE-therapeut (www.nbbm.nl) en heb een aantal mensen met MS kunnen helpen hun leven draagbaarder te maken. Ik had je folder gekregen op de MS-dag in de Rai. Ga zo door! Groeten Dan de Haan
Wat leuk dat je zo vlug al reageert. NBBM staat voor Nederlandse Belangenvereniging BCE Methode en BCE staat voor Bad Cluster Eliminatie. Dat is een methode die inzicht geeft in de werking van het brein. Ze spoort "kortsluitingen" op en verhelpt die waardoor de verstoorde fysiologie in het lichaam hersteld word. Daardoor zal iemand niet alleen leren leven met beperkingen maar ze ook aanpakken en zelfs oplossen. Voor meer informatie ben je van harte welkom op onze sites: www.nbbm.nl en www.awayfrompain.nl. Ook geven we elke eerste zaterdag van de maand om 15.00h gratis informatiebijeenkomsten in onze praktijjk in Moordrecht. Ik zal ook mijn clienten vragen of ze hun ervaringen op schrift willen stellen. Groetjes Dan de Haan    reactie
Ga één pijl verder Ga één pijl terug Ga terug naar het begin van dit veld. R-59 Reactie Bijen (Ontvangen 1-12-2003)
Hallo Anneke, misschien ben je al op de hoogte , maar in Den Helder zijn ze al bezig met een bijensteekexperiment bij ms patienten. Volgens mij zoeken ze nog patienten. Informatie kun je krijgen bij het Gemini ziekenhuis. Je mag dan wel geen andere medicijnen gebruiken. groetjes Els. reactie
Ga één pijl verder Ga één pijl terug Ga terug naar het begin van dit veld. R-58 Urinetherapie: (Ontvangen 14-12-2003) Dag Anneke,
In de zomer heb ik het boekje van Coen van der Kroon gekocht over de urinetherapie. Ik ben er de volgende dag meteen mee begonnen. Ik ken verder niemand die er bekend mee is. Ik heb verschillende vragen en zou graag de evaringen van anderen willen horen. Misschien zou je mij daarbij kunnen helpen? Vriendelijke groeten, Violette

Op de ervaringsbladzijde van mijn website staan 2 verhalen over Urine Therapie van R-43-Hans en E-53-Ervaring van LeenReactie op E-53 (Ontvangen 1-12-2003) Dag Leen,
Vanaf de zomer drink ik elke ochtend mijn eigen urine. Ik vond het boek van Coen van der Kroon ook fantastich. Toch herken ik de geweldige ervaringen die daar staan becshreven niet bij mijzelf.
Ik had een plek op mijn lichaam waar altijd een sluimerende onsteking was. Bij verkeerd voedsel werd het een dikke onsteking. Deze plek is in ieder geval weg. Mijn candida is nog niet weg, maar sinds kort ben ik met klysma''s begonnen. Ik heb erg veel last van haaruitval. Ik heb dus vol enthousiasme mijn haar met oude urine gewassen. Maar gelukkig was iemand zo eerlijk om tegen mij te zeggen dat ik naar urine stonk. Dus ik durf niet meer! Toch zou ik het graag willen. Als je een weg gevonden hebt, hoor ik dit graag! Overigens heb ik wel een goede natuurlijke behandeling voor mij haar zodat mijn haar mooi kan groeien, maar dit is nogal prijzing. En als het eenvoudiger kan...
Graag hoor ik van je. Vriendelijke groeten Violette reactie
Ga één pijl verder Ga één pijl terug Ga terug naar het begin van dit veld. R-57: Manuele therapieën (Ontvangen 22 augustus 2003) Geachte mevrouw, mijnheer,
Laatst zocht ik op internet iets over een behandelvorm genaamd Ismacogie. Ik had hierover het een en ander gehoord en was benieuwd naar de achtergronden van deze behandeling.
Ik ben fysiotherapeut en manueel therapeut, sinds 8 jaren werkzaam in een maatschap met verschillende disipline's.
Allereerst verbaas ik mij over de vele spelfouten! Mogelijkerwijs is er een nieuwe spelling maar ik heb nog nooit gehoord van: scoleose (scoliose) manele therapie (manuele therapie) giropractie (chiropractie) craneo (cranio) Misschien zinvol dit eens na te gaan.

Verder zijn er binnen de manuele therapie stromingen, te weten Utrecht; manueel therapie zonder kraken. Amersfoort (vroeger Eindhoven, sinds 7 jaar echter niet meer), de grootste opleiding, basis ligt in Meerdimensionaal Belasting-Belastbaarheids model. En Delft: ortho manueel therapie, basis is Ciriax opleiding, verschil met andere is standsdiagnose. In rust worden standen van wervels bekeken. Bij "Eindhoven"wordt dit onderzoek bewegend uitgevoerd, geen standsdiagnose. Behandelvormen (manipulaties, mobilisaties, weke delen technieken) zijn echter nagenoeg identiek! "Utrecht"gaat uit van voorkeursbewegingen en houdingen, qua behandeling is mij dit onduidelijk.
Hopelijk is dit een zinvolle bijdrage voor u, zodat "mijn patienten" op internet betere informatie kunnen vinden!
Met vriendelijke groet, Janine.    reactie
Meer reactiesGa één pijl verder Ga één pijl terug Ga terug naar het begin van dit veld.