Ga één regel verder Geregistreerd copyright by A. Emmes, Utrecht 2001.. Alleen deze tekst
 Ga naar de homepage.  Ga naar de algemene trefwoordelijst. Hele bladzijde of verander alleen het gele menu

Ga één pijl terug Reacties op deze site:
40. Dag daar,
Stom toevallig moest ik iets over Lyme opzoeken en vond ik de patientenvereniging. te bereiken via 0900 - 21 000 22. (Pas op betaalnummer ! 35 eurocent per minuut excl BTW, dus ca. 42 eurocent per minuut.) Groet, Mark (ontvangen 5-8-2002)
Er bestaat ook een Lymepatienten vereniging met een normaal telefoonnummer. (jun 2003)
39. Beste Anneke,
Ik las je vraag over vibratietraining. (zie trilapparaat?) Op galileo2000.nl kan je de Galileo informatie vinden. Het eerste WBV [Whole Body Vibration] apparaat dat op de markt is, met een gepatenteerd en onmisbaar kantelprincipe.
Groeten, Martin (19-7-2002)
38. Hoi Anneke,
Allereerst mijn complimenten over je initiatief en de manier waarop je het in werking hebt gezet.
Ik gebruik zelf nu sinds 3 maanden Tolpa en heb daar grote resultaten van. Al na enkele weken merkte ik dat ik beter bewoog en ook praatte en beter zag. Ik ben me wel bewuster van wanneer ik moe ben. Ik heb vvanaf mijn 17 ms, nu al zeventien jaar en heb nog nooit zulke resultaten gehad, alleen wel van mijn eerste presnisonkuur toen ik achtien was. Ik voel me hier erg blij door. Groetjes en succes met wat je doet, Inge van den Broek (3-7-2002)
Zie ook: (Erv-1), (Erv-16) en (Erv-25) en R-31
37. Beste Anneke,
Ik heb je website bezocht. Mijn complimenten hoor. Heel veel info en dat is belangrijk voor ons Kortom een schitterende site. Mag ik vragen om een link te leggen naar mijn site in België. Het is ook een site over MS: users.pandora.be/Marlu/.
De link naar jouw site is reeds gelegd, ik wens je veel sterkte toe, groetjes Marlu ((30 mei 2002)
36. Hallo Anneke,
Wij kennen elkaar niet, maar naar aanleiding van een mail die je zond aan *, ben ik even op je website gaan kijken en las daar je transscript van het radioprogramma Argos van 26.1.2001. Daarbij sprongen me enkele kleine dingen in het oog die ik je toch even wil doorgeven:
pag1 is 2de paragraaf moet zijn Merk Sharp en Dohm.
pag 11 tweemaal Pfeitzer moet zijn Pfizer.
pag 10 Deze opmerking is belangrijker omdat je er ook een voetnoot aan wijdt. Ik heb de uitzending niet gehoord, maar ik ben er vrijwel zeker van dat internist Muller het heeft over 'weten is meten' ( in plaats van metisch weten). "Weten is meten' is een vaak door artsen gebezigde kreet waarmee ze in het algemeen bedoelen dat de waarheid over iets pas bekend of zeker is als je iets gemeten hebt. (Overigens is dit vaak volstrekt onwaar, met name in al die gevallen waarbij er geen geschikte meetmethode voorhanden of bekend is en dat zijn erg veel gevallen!). Hier bedoelt Muller waarschijnlijk dat hij er eigenlijk niets over het onderwerp zeggen kan, want dat hij het niet systematische gemeten heeft. En hij gaat verder met opperen of ze dat toch niet zouden moeten doen. Hopelijk heb je hier iets aan!
Er staan trouwens hele leuke stukken op je site en je humor kan ik zeer waarderen! Hartelijke groet, Michel W. (30-5-2002)
[Met hartelijke dank, de verbetering zijn inmiddels aangebracht. A.E.]
35. Hallo,
Ik wou eigenlijk alleen even melden dat ik enorm onder de indruk ben van uw website over alternatieve geneeswijzen. (www.ms.abc.nl) Zelf heb ik helemaal geen MS en ik weet zelfs niet goed wat het is, maar ik vind dat uw website voor iedereen enorm veel waardevolle informatie bevat.
Het is niet alleen de enorme schat aan informatie over alternatieve geneeskunde die ik waardevol vind, maar vooral de manier waarop het benaderd wordt, tegelijkertijd met respect en toch zonder iets als absoluut zalig makend te beschouwen.
Nog veel succes! Met vriendelijke groeten, Luc. (ontvangen 28-4-2002)
34. hallo, mijn complimenten over je werk en je indeling, je links, je site ziet er 150 procent uit....(ontvangen za 20-4-2002) Zie ook E-35

33 Hallo Anneke
Sjonge wat een hoeveelheid info. Ik zal je site wat vaker opzoeken om alles te lezen. In Nederland is cannabis gewoon te krijgen via de apotheek als je een recept van je huisarts hebt. Binnenkort wordt het volledig gelegaliseerd. Ik heb het zelf geprobeerd, maar het beviel niet helemaal. Ik heb er voor mijzelf wat info over opgezocht die ik hierbij aan je opstuur. Zie maar wat je er mee doet. Lidia (ontvangen 12-4-2002)
32. Hoi Anneke,
Pfffffffffff, eindelijk een verfrissend eigenwijs kritische site over MS. Zonder geraniums, bloemetjes jurken en ander braaf meeloopgedrag: hulde. Heb nog niet alles bekeken, maar mijn ervaringen met andere voeding stuur ik je zeker. Keep up the good work!! Met vriendelijke groet, Paul (een vrouw van 38) (7-3-2002)
31. Dag Anneke,
Met interesse heb ik je ervaringen gelezen op het net. Vooral omdat mijn instelling wel tevergelijken is met de jouwe. Ik slik al bijna een jaar Tolpa. (zie ook . E-1, E-16 en Erv-25, en 47 a.e.) Ik dacht eerst dat het niets voor me deed, tot ik een tijdje stopte en dus het verschil merkte. Intussen ben ik weer begonnen. Ik kan je niet vertellen wat het precies voor me doet. Ik voel me gewoon iets beter. Ik weet nu bijna 3 jaar dat ik MS heb. Het gaat wel aardig met me, ik heb geen pijn ik ben heel snel moe. Alleen mijn ogen zijn nu erg slecht waardoor de vermoeidheid niet beter wordt. Ik hoop dat dit de beruchte eerste 3 jaar verschijselen zijn.
Ik zou graag je ervaringen met Tolpa willen horen. Misschien heb jij een idee hoe dit in het ziekenfonds terecht zou kunnen komen. Als er zoveel mensen baat bij hebben zou er ook wel iets van vergoed mogen worden.
PS Ik ben een jonge vrouw(29) heb een leuke zoon(3,5) en een lieve man, woonachtig in Beverwijk. (14-2-2002)
30. hallo anneke,
Mijn naam is ad, 13 jaar ms. Ik zoek al sinds de diagnose alles af naar alternatieven zo kwam ik ook het bericht tegen over Hetty de Roo van het programma de stoel. Ik heb de ncrv gebeld en zij vertelden mij dat het programma in 1995 is uitgezonden en men daarna is platgebeld. Naar ik heb begrepen knapte zij geweldig op door het drinken van grote hoeveelheden druivensap. Maar ja,wat is veel? En zou de werkende stof de flavonoiden zijn of wat ik ook al eens heb gelezen, de koper in de druif, wat komt door de bespuiting tegen ziekte van de druif. Heeft u aub meer informatie, gebruikt u het zelf? (nee, a.e.) Met vriendelijke groet, Ad. (17-2-2002)
29. reactie E-1
Hallo Florence /Anneke?,
Jammer, je was op de goede weg, kleuren-resonantie –therapie kan wel degelijk MS opheffen! U bent bij de verkeerde geweest. Er zijn diverse praktijken in Nederland ± 8 jaar en deze werkelijk genezende therapie staat of valt met de wijze van diagnose. Het is totaal onbelangrijk in principe of het nu een ‘arts’ is die dit doet of een ‘gewoon’ persoon. Daarnaast zijn er diverse methoden om te testen die discutabel zijn. Neemt niet weg dat je vooroordeel over de kleuren-resonantie-therapie in het algemeen genomen onjuist is. Er zijn nl. ook mensen die het werkelijk met hun patienten ‘goed op hebben’ en laten genezen. Groetjes, Richard (21-2-2002)
28. Beste Anneke,
Guaraná heeft niets te maken met de coca-plant (waar cocaine van wordt gemaakt). Het is een klimplant uit het Amazonegebied, de vruchten groeien in trossen, (zie plaatje) en uit de zaadjes wordt "guaraná-pasta" gemaakt. In Brazilië wordt het voornamelijk gebruikt om een van de populairste frisdranken van te maken, vergelijkbaar met 7-up e.d. De werking is hooguit te vergelijken met die van cola of een kop thee. Aangezien de meeste brazilianen verslaafd zijn aan heel sterke koffie, is het effect van guaraná op hen relatief te verwaarlozen. Pas de laatste tien jaar ofzo is daar de hype van guaraná ontstaan als energie-middel. Dat is waarschijnlijk meer te danken aan de Europeanen en Amerikanen die er business in zagen dan aan de indianen die het wel gebruikten als hongerstillend middel en voor allerlei kwaaltjes. Kijk voor de aardigheid eens op www.virtualguarana.com.br/hp_guarana_ing.htm : onder "properties" vind je de "chemische" samenstelling van guaraná. groeten, Joke Harmsen (ma 26-11-2001) Guarana bessen
27. Wat een site! Echt iets om trots op te zijn. Ik heb hem niet helemaal kunnen bekijken, want ik kan mijn gastvrouw niet te lang van haar telefoon beroven. Zo gauw ik zelf een telefoon heb, hopelijk volgende week, zal ik hem verder doorpluizen. Dank dat je hem doorgestuurd hebt! Sorcha XXX (15-11-2001)
26. Hoi Anneke,
Zojuist even vluchtig door jouw (?) site gelopen, als ik het goed begrijp. Ik weet niet of je nog reacties zoekt van mensen die Tolpa gebruiken, zo ja laat het dan even weten, want ik gebruik het middel nu vanaf 17 juni en begin nu resultaat (zeer positief) te ondervinden. Inge (4-9-2001 22:09) Zie (Erv-25)
25. graag had ik informatie, adressen en telefoonnummers van therapeuten in België en eventueel in Nederland. gezien de situatie dringend is verzoek ik U beleefd zo spoedig mogelijk de in formatie door te mailen. bij voorbaat hartelijk dank; Dominique Milh (27-8-2001)
24. hoi anneke je zult vast een goede home-page hebben maar ms gerelateerd is toch; slecht zien. en kan dus jouw site niet lezen.
een groter lettertiep misschien?
het kan wel, kijk maar op mijn site: (URL verwijderd)
en ik weet dat ik mijn scherm kan vergroten, maar het vervelende is, dat je je dan rot scrolt en dat letters vervagen. succes met je hp
gr Susan ( 29-7-2001 19:07)
Op 30-7-2001 dankte ik Susan voor haar reactie in 18-punts letters en schreef dat ik een link gemaakt had naar haar site. (Zie mijn antwoord)
Op 13-8-2001 1:00 werd het volgende bericht verzonden:
zag via mijn stats dat je mij gelinkt hebt.
wil je dat weer weghalen?
ik vind je website nogal dubieus nl
gr susan
23. Geweldige pagina, A, Gefeliciteerd!!!
Ik bel gelijk m'n vader (heeft al meer dan 25 jaar MS en snapt er geen bal van) www.ms.abc.nl.
Heel veel liefs en hopelijk tot gauw! Marjon. do 12-7-2001.
22. Geachte mevrouw Emmes, Ik was nu pas in de gelegenheid om uw site te bekijken. Het ziet er heel goed uit en barstensvol info. Uitstekend hoe op deze manier de goede informatie bij de mensen komt. Succes! Met vriendelijke groet, drs. Gert E. Schuitemaker. do 5-7-2001. (Zie ook "giften en bijdragen" in de disclaimer en W artikel .)
21. Anneke bedankt voor je mailtje, en voor jouw prachtige web-site. Fantastisch initiatief, en een beter alternatief dan al die chemische produkten. W. di 3-7-2001
20. Anneke, Ja, jouw website heb ik vorige week al bekeken, hij is mooi, zeer omvangrijk en functioneel - waar het natuurlijk omgaat. Het lijkt me ook dat er heel veel werk/tijd in is gaan zitten en nu hij eenmaal begint te lopen nog meer tijd in zal gaan zitten. Gefeliciteerd. J. di 3-7-2001
19. Hallo Anneke, Sinds een paar maanden doe ik samen met mijn vriend de internetpagina voor msvn afd.noord-holland-noord en ik vroeg mij al af waar jou pagina was tijdens het checken van de links maar nu maak ik hier een link naar want hij bevat veel goede informatie. Gefeliciteerd dus met deze pagina en ik hoop dat je veel reacties ontvangt op de therapieen. Groetjes Ilse. vr 29-6-2001
18. Hallo anneke, Ik heb vandaag de tijd genomen om eens rustig door je web te wandelen. Ik kwam tot de conclusie dat ik de afgelopen jaren ontzettend veel raakvlakken heb gehad met alle alternatieve/spirituele geneeswijzen en therapieen die jij benoemd. Misschien wel te veel eigenlijk.
Heb ik me te veel mee laten sleuren in mijn angst, in mijn machteloosheid, in mijn hoop, in verhalen van anderen? Ik wil je graag een kleine indruk geven van alles waar ik mee in aanraking ben geweest. verder lezen.
Anneke, ontzettend veel bewondering voor alles wat je doet ondanks het monnikenwerk met vingers die niet zo lang achter elkaar kunnen typen en ondanks de o-toets die maar blijft hangen. Als je bij me in de buurt woonde zou ik je graag willen komen helpen. Tikken gaat met nog steeds goed af en hetgeen waar je over schrijft interesseert me ook erg. Veel succes verder en wie weet, hoor je nog van mijn beslissing. Missa. do 28-6-2001. reactie
17. Hoi, Ik vindt het jammer dat je mijn homepage nog niet genoemd heb. Misschien kun je die link ook maken? Ik heb in iedergeval ook een link naar jouw page gemaakt. Het adres is: W www.kesie.nijmegennet.nl. Vast hartstikke bedankt en tot horens. wo 27-6-2001
16. Heb je site gelinkt op de ms internetgids Gelijk jou site eens goed bekeken,er waardevol hoor. Hoop op een hoop bezoekers die lezen dat het echt niet ophoud na de diagnose. groeten pieter. zo 24-6-2001
15. Je website even ingekeken. You need a sponsor want ik wordt gek van die reclame tussendoor. S. vr 22-6-2001
14. Een website die me erg aanspreekt Anneke Heb hier nog een link voor je. Het heeft niets met ms te maken maar iets in me zegt dat je het wel leuk vind om hem eens te bekijken. Je moet wel je eigen even aanmelden zodat je hem helemaal kan bekijken. hier het adres: www.clubs.nl/community/default.asp?club=paranormaal+en+twijfel
Maak snel een link op mijn ms internetgids voor je, groeten Pieter. wo 13-6-2001
13. Mijn manier is nu alles vertraagd doen ,rusten,dan weer verder. Dan kan ik heel lang lang door.
Vooral kontact met me zelf houden.
De moed niet verliezen en doorgaan en met mezelf overleggen,
Doen wat me doen staat !
Groetjes en succes met je ingeslagen weg.
Ik hoor nog wel van je. Marije. wo 4-7-2001
12. Anneke,
Bedankt voor je mail. Geen nood, meer dan eens maak ik een tochtje in je prachtige site. Zo veel alternatieve informatie vind je nergens. Tijdens de 23jaar dat mijn vrouw MS heeft hebben wij heel wat rondgezworven in de alternatieve wereld, we hebben er weet van. Nogmaals bedankt. (6-6-2001)
11. Ook weleens leuk om te lezen dat er meer mensen zijn die opzoek zijn naar nieuwe oplossingen en zich er niet bij neerleggen bij het idee van er is toch niets aan te doen. En ook erg prettig om te lezen dat er nog meer mensen zijn die zich groen en geel ergeren aan de reclamespot "MS het sloopt je zenuwen". Vriendelijke groeten, Linda [1 juni 2001]
Zie verder Druivensap
10. Sinds 1 1/2 jaar weet ik dat ik M.S. heb, maar ik heb al 10 jaar last van tintelingen en vermoeidheidsverschijnselen. Ik ben sinds 3 maanden op het web aan het zoeken en vond vandaag jouw informatie. Daar ben ik erg blij mee. Veel van wat ik lees ben ik al op een andere manier aan de weet gekomen, omdat ik natuurgeneeskunde heb gestudeerd en me sindsdien nog steeds erin verdiep. Zie verder meer [30 mei 2001]
9. Ik waardeer je website enorm . Het is een website naar mijn hart .
8. Ik ben een vervent aanhanger van het dieet van dokter Maas, dit is reeds geïntegreerd in mijn dagelijkse leven, het doet me goed. Cacao is bij mij de grootste boosdoener, dit eet ik in dit leven nooit meer. Irene
7. Vandaag had ik dokter Maas aan de telefoon en vertelde zij dat je een site hebt nu en ik ben er direkt heen gegaan Misschien kun je mij je telefoonnummer nog eens mailen dan bel ik je op . De site is heel goed maar ik heb nog echt niet alles gezien Ik heb het adres wel naar verschillende patienten gestuurd. Hoop gauw van je te horen Doei groeten van Pat

6. Hallo Anneke , Ik ben blij met je kennis te maken . Ik heb al een link gelegd naar je . Als je URL nog verandert pas ik dat wel even aan .
E: Eddy Thysman
W: www.users.pandora.be/multiple.sclerose/.

5. 1e reactie:
Ik vind deze site misleidend en gevaarlijk: VOLKSVERLAKKERIJ.
2e reactie, 3 uur later:
Nou wat is je reactie rund?
3e reactie, na de vraag van mijn kant wat er dan misleidend was. Het is uiteraard geenszins mijn bedoeling is om iemand te misleiden, laat staan om gevaar te scheppen, en dat ik dus graag bereid ben alle misleiding en mogelijk gevaar eruit te halen:
Ik wil mij eerst verontschuldigen voor mijn bitse reactie op je site. Ik heb die leren kennen via Dr.Maas uit WASSENAAR en heb deze geraadpleegd. Ik ben zelf MS patient en maak een moeilijke periode door. Vandaar die nogal ontmoedigende reactie. Ik heb een vriend die zelf een site heeft ontwikkeld ivm MS. U kunt deze ook raadplegen : er is gelijkenis met die van jou: vooral voeding en ontgifting; Ga deze site eens bezoeken en ik zou het apprecieren als wij toch kontakt houden. Deze site is: www.users.pandora.be/multiple.sclerose/. Nogmaals ik zal je site op een nieuwe manier bekijken en hoop dat we nog kontakt houden. Alleszins hoop ik dat we elkaar kunnen helpen.
De Rop

4. Hallo Anneke,

Ik zal proberen je vragen (n.a.v. home.wanadoo.nl/wout.kalkman, over Theratec, Mexico)
te beantwoorden. Mijn antwoorden of commentaar zal ik in hoofdletters schrijven.
GROETJES WOUT
3. Ik heb op jou site de Telfast gevonden, dit is voor mij een weldadig briesje op een warme zomeravond, nog bedankt! Liefs. Irene
2. Hallo Anneke,
Dank je wel voor het doorgeven van de opening van je site.
Ik heb er even een vlugge doorloop door gemaakt. En ik kan je al zeggen: Proficiat: WAT EEN GEDEGEN OPGEZETTE SITE.
Heel informatief, heel objectief over subjectieve ervaringen. Echt een aanwinst voor de MS-wereld.
Omdat ik meedoe op het Forum van MSweb heb ik daar even opgezet dat jouw site er is.
Ben benieuwd of velen er gaan kijken. Ik denk eigenlijk van wel. Veronique
1. Hoi Anneke,
Gefeliciteerd met je mooie en zeer informatieve web-site!!!
Ik heb genoten van je stukje over de bekende reclamekreten van de stichting "Vrienden"!!
Ik zal zorgen dat er een link gezet wordt via onze web-site.
groetjes, Anneke
Meer reactiesBeste Susan
(verzonden: 30-7-2001 18:25)
Als je op het veld waar je leest klikt
dan kun je daarna met de spatiebalk
je beeldscherm vooruit schuiven

shift-spatiebalk zet je scherm weer terug

scheelt een hoop gescroll

veel liefs, info@ms-abc.nl    TEL: (verwijderd)    zie ook P.S.

P.S.
Mijn Brouwser staat op grotere letters.
Het schijnt dat ik geen invloed op het beeld heb dat de ontvanger ziet. Mijn WEBSITE stuurt geen andere aanwijzingen mee, dan dat de bijzaken in een letter, een maatje kleiner, komen te staan. Dit probleem kan ik dus niet voor je oplossen.

Mensen die standaard in hele kleine letters lezen, krijgen nu ook al problemen.
Als je me belt wat precies de vragen zijn waarop je antwoord zoekt dan heb je je ogen niet zo nodig.
Ik zal eens vragen wat voor oplossingen er voor je mogelijk zijn, als ik mijn digi-vrienden weer eens zie.

Ik heb gelijk een link van mijn site naar de jouwe gemaakt.
Succes gewensd!
lees verder of ga terug
Beste Susan,
Ik zal de link uiteraard weer verwijderen.
Je zou me een groot plezier doen als je me aan zou kunnen geven WAT je dubieus vindt aan mijn site. Want het was het doel om ideeen ervaringen en informatie uit te wisselen.
Kennelijk vind je hem zo dubieus dat je zelfs niet wilt dat iemand jouw site via de mijne zou kunnen vinden.
Misschien zijn er wel meer mensen die jouw mening delen. Ook dat verdient respect.

Met vriendelijke groet en dank alvast, info@ms-abc.nl

PS
Dankjewel trouwens dat je het adres van je site in je bericht noemde, dat maakt het me gemakkelijker om hem weer terug te vinden.
Op 30-7-2001 18:25 verzond ik een bericht om je te danken voor je reactie op mijn home page, (in grote letters (18-punts) en daarin stond ook dat ik je site had gelinkt. vg anneke. (ga terug naar R-24 )
Ga verder naar recentere reacties)